Objavljeno 22.02.19. 19:43

Žive slike u Muzeju grada Zagreba 2019.

Vrijeme je maškara i kostimiranog ludiranja, a jedan od najzanimljivijih programa svake godine donosi nam Muzej grada Zagreba. Radi se o 'Živim slikama', manifestaciji koja se održava već 20. put, odnosno svakog zadnjeg vikenda fašnika još od 2000. godine.
Vrijeme: 02. 03. 2019. - 03. 03. 2019.
Mjesto: Zagreb
Vrsta: Karnevali
Žive slike u Muzeju grada Zagreba

Ako želite upoznati osobe koje su imale značajnu ulogu u zagrebačkoj povijesti, poput bana Jelačića, kralja Bele IV., Marije Jurić Zagorke, operne dive Milke Trnine, ali i poznate gradske obrtnike i slične, zaputite se na Gornji grad u subotu i(li) nedjelju 2. i 3. ožujka 2019. Svaki od kostimiranih likova, koje utjelovljuju djelatnici Muzeja, priča neku zanimljivu priču vezanu uz određeni lik i razgovara s publikom.

Cilj je takve komunikacije podučiti posjetitelje o bogatoj kulturnoj prošlosti Zagreba, objasniti povijesne događaje, približiti im način života u nekom drugom, prošlom vremenu, ali prije svega zabaviti ih.

Ulaz je besplatan, a vrijeme održavanja je od 11 do 14 sati. Priredba svake godine izazove veliku pozornost i odlične reakcije, pa se tako i ovaj put očekuje nekoliko tisuća gostiju.

Naravno, posjet MGZ-u preporučujemo i u svako doba godine, s obzirom da se radi o jednom od najboljih zagrebačkih muzeja, gdje imate priliku saznati sve što vas je ikada zanimalo o zagrebačkoj povijesti.

Lokacija

Kliknite ovdje ako želite vidjeti prikaz lokacije na karti

Foto detalji