Objavljeno 16. 02. 2017. - 16:43

Žive slike u Muzeju grada Zagreba 2017.

Vrijeme je maškara i kostimiranog ludiranja, a jedan od najzanimljivijih programa svake godine donosi nam Muzej grada Zagreba. Radi se o 'Živim slikama', manifestaciji koja se održava već 18. put, odnosno svakog zadnjeg vikenda prije fašnika još od 2000. godine.
Vrijeme: 25. 02. 2017. - 26. 02. 2017.
Mjesto: Zagreb
Vrsta: Karnevali
Žive slike u Muzeju grada Zagreba Žive slike u Muzeju grada Zagreba

Ako želite upoznati osobe koje su imale značajnu ulogu u zagrebačkoj povijesti, poput bana Jelačića, kralja Bele IV., Marije Jurić Zagorke, operne dive Milke Trnine, ali i poznate gradske obrtnike i slične, zaputite se na Gornji grad subote i(li) nedjelje 25. i 26. veljače 2017. Svaki od kostimiranih likova, koje utjelovljuju djelatnici Muzeja, priča neku zanimljivu priču vezanu uz određeni lik i razgovara s publikom. Cilj takve komunikacije jest podučiti posjetitelje o bogatoj kulturnoj prošlosti Zagreba, objasniti povijesne događaje, približiti im način života u nekom drugom, prošlom vremenu, ali prije svega zabaviti ih.

Ulaz je besplatan, a vrijeme održavanja je od 11 do 14 sati. Priredba svake godine izazove veliku pozornost i odlične reakcije, pa se tako i ovaj put očekuje nekoliko tisuća gostiju.

Naravno, posjet MGZ-u preporučujemo i u svako doba godine, s obzirom da se radi o jednom od najboljih zagrebačkih muzeja, gdje imate priliku saznati sve što vas je ikada zanimalo o zagrebačkoj povijesti.

Foto detalji