Objavljeno 01.07.09. 21:36

Top 10 klubova na Jadranu

Hrvatski Jadran više nije ničija kopija, nema potrebe uspoređivati se s drugim party destinacijama, jer danas je naša obala ime za sebe. Gotovo svaki dan nudi se novo gostovanje, novi vrhunski nastup najboljih svjetskih DJ-a, a za to su ponajprije zaslužni klubovi, koji izvrsno rade svoj posao!
Papaya Zrće Papaya Zrće

Byblos

Usred porečke Zelene lagune, na mjestu nekadašnjega noćnog kluba Internacional, od 2007. godine nalazi se jedan od najvećih klubova u Europi, Byblos. Izgled mu je osmislio svjetski poznati dizajner interijera Marco Lucchi, a kvadraturu od 5.000 m2 'pokriva' 500 kW snažno ozvučenje, videozidovi, light show uređaji, bazeni te vodeni slapovi. Koliko je brzo stekao popularnost, svjedoči i i priznanje da je u izboru za najljepšu europsku diskoteku osvojio prvo mjesto, a neki ga čak proglašavaju najboljim prezenterom hrvatskog turizma u svijetu!

U prostoru koji može ugostiti oko pet tisuća ljudi, ove ćemo godine imati zadovoljstvo slušati i gledati najbolje svjetske DJ-e poput Erick Morilla, Frankie Knucklesa, Sander Kleinenberga, Davida Moralesa, Steve Angella, Axwella i Davida Guette.

Kako mnogi posjetitelji dolaze iz svih krajeva Hrvatske, ali i susjednih zemalja, osiguran je parking na površini od 2.500 m2, a za goste 'dubljeg džepa' postoje luksuzne VIP zone, u kojima se toče najbolja pića, dok će nas sve, pod masivnom kupolom iznad podija, zabavljati brojne plesačice.

Aquarius

Klub Aquarius na Zrću

Smješten na otoku Pagu na plaži Zrće, nekih dva kilometra od grada Novalje, već osam godina jedno je od najboljih mjesta za provesti nezaboravni ljetni odmor. Tik uz more, na prostoru od 2.500 m2, od čega je gotovo polovica natkriveno, može se smjestiti tri tisuće ljudi koji uvijek imaju svoju zanimaciju. Od ispijanja koktela i sjedenja u naslonjačima u bazenu, plesanja na poznatim after beach partyjima ili noćnom clubbingu, uvijek će vas pratiti osjećaj da ovdje provod nikada ne prestaje! Što se gostovanja tiče, Aquarius nam ove godine dovodi Yves Larocka, Fedde le Granda, Roger Sancheza, The Shapeshifters, Benny Benassia, kao i nekoliko DJ-a pod okriljem etikete Hed Kandi.

Ako nakon naporne večeri ogladnite, u sklopu kluba nalazi se pizzeria, a ukoliko dolazite autom, postoji parking s 1.000 mjesta, kojeg najčešće dijele i posjetitelji obližnje Papaye.

Papaya

Klub Papaya na Zrću

Klub koji na popularnom Zrću postoji od 2002. godine, 'zauzima' 3.000 m2 i prostire se na šest razina, tj. terasa. Uz vrhunski izbor muzike, poput vocal i latino housea ili r'n'b ritmova, atraktivne plesačice i rasplesanu ekipu, možete uživati uz jacuzzi bar i dva tobogana te odlično rashlađene koktele. Trstika, kamen i drvo pravi su izbor pri uređenju terase, jer imate dojam kao da je klub dio okolne prirode i plaže. Ove godine se održavaju tri prvoklasna glazbena festivala - Papaya Day&Night Summer Festival, MTV Clubbing Zone i Tuborg Green Beat Festival, na kojima će nastupati DJ velikani poput Paul van Dyka, Freemasonsa, Armin van Buurena, Tiësta, Eric Prydza i Pete Tonga.

The Garden i Barbarellas

The Garden

The Garden je smješten na starim zadarskim zidinama uz gradsku luku, a u zadnjih par godina postao je jednim od najpopularnijih i najprepoznatljivijih lokacija hrvatske glazbene scene. Klub su prije pet godina otvorila dvojica Britanaca iz grupe UB40 - James Brown i Nick Colgan - koji su na ideju o klubu došli tijekom godišnjeg odmora u Zadru, a The Garden je preko noći postao hit. Ljeti ga najviše obilježavaju partyji, gostovanja brojnih svjetskih DJ-a te megapopularni 'The Garden Festival', koji se većim dijelom odvija u mjestu Petrčane i tamošnjoj diskoteci Barbarellas. Dotični je događaj već nekoliko puta uvrštavan među najbolje europske festivale od strane britanskog The Timesa, Guardiana, London Papera i mnogih drugih.

Barbarellas je noćni klub kružnog oblika lociran usred poluotoka u mjestu Petrčani pokraj Zadra. Cijelo je područje pokriveno borovom šumom, okruženo predivnim morem, velikom terasom, koja je ujedno i glavni podij, te Tiki Barom na plaži.

Ove godine The Garden Festival slavi četiri godine postojanja, a trajat će od 3. do 12. srpnja. Broj posjetitelja ograničen na njih dvije tisuće i svi će oni imati mogućnost istovremeno plesati, sunčati se, ispijati koktele, uživati u ponoćnom kupanju i partyjati do zore, bilo na kopnu, bilo na brodu Argonautu koji iz Petrčana otplovljava dva puta dnevno i gdje stane oko 200 ljudi. Glazbene užitke posjetiteljima će pružati deseci izvođača, poput Henrik Schwarza, Giles Smitha, Gilles Petersona, Greg Wilsona, Joeya Negra, Jogardea, Rainer Trübya i Stu Pattersona.

Osim The Garden Festivala u Petrčanima će se održati još tri festivala - Soundwave, Airbound i Electric Elephant.

Porat

Klub Porat smješten je u istoimenoj uvali na nenaseljenom obalnom dijelu blizu mjesta Pirovac, koje se nalazi između Zadra i Šibenika. Klub se prostire unutar mediteranskog parka, također okruženim borovom šumom i morem, a ono što ga čini jedinstvenim mjestom na ovom dijelu Jadrana zasigurno je prostrani lounge bar, kao i veliki plesni podij ispod 'ljetnog' neba, što posebno dolazi do izražaja tijekom vedrih večeri kad vas najviše osvjetljavaju zvijezde i mjesečina.

Ove godine Porat slavi svoju 10-godišnjicu postojanja, a u goste nam dovodi pionira techno glazbe - Richie Hawtina, a uz njega, do kraja 8. mjeseca, moći ćemo poslušati i Eddie Richardsa, Nathana Colesa, Marca Carolu, Pascal FEOS-a, LTJ Bukema te Lee Burridgea.

Hacienda

Hacienda

Kultno mjesto smješteno oko dva kilometra od centra Vodica, jednog od vodećih dalmatinskih turističkih mjesta, koje ljeti ima više od 50 tisuća turista, od čega njih dvije tisuće može ugostiti i ona sama. Vanjski izgled prave meksičke hacijende, vrhunsko ozvučenje, svjetlosni efekti, terase s plesnim podijima, posjetitelji iz cijelog svijeta te DJ-i poput Funkermana, Tom Novya, Fedde le Granda i Sandy Rivere, odlična su garancija ludih ljetnih provoda!

Ako ne znate kako doći do nje, 'svjetlosni top', koji se vidi 50 kilometara u okolicu, dovest će vas točno pred ulaz. Hacienda je poznata po tome što svake godine mijenja 'kumu', neku od poznatih hrvatskih ljepotica, koja će vas nerijetko 'dočekati' ispred ulaza.

Aurora

Klub Aurora

Klub koji još od početka 1990-tih 'obogaćuje' klupsku scenu u Dalmaciji i Hrvatskoj, jedan je od naših najvećih i najatraktivnijih mjesta za provod, koji na svojim brojnim podijima može ugostiti nekoliko tisuća posjetitelja. Vanjski otvoreni podij za plesanje, dekorativni bazen, VIP zona te brojni barovi, samo su dio onoga što vas očekuje u ovoj diskoteci u Primoštenu. Cocktail barovi, pizzeria, billiard, steak house, ogromni parking... Ukratko, naći ćete sve što vam treba prije, za vrijeme i poslije izlaska! Uvijek se s posebnim iščekivanjem dočekuje gostovanje Davida Moralesa, koji će i ove godine, 6. kolovoza, proslaviti svoj rođendan u, kako je sam rekao, njemu jednom od najdražih klubova na Mediteranu!

Ovo ljeto stiže i slavni britanski dvojac, Shapeshiftersi, a očekuju vas i Freemasonsi, Roger Sanchez, Deep Dish, DJ Rush, Niki Belucci, Steve Angello, ali i domaći izvođači - TBF, Oliver i Toni Cetinski.

Carpe Diem

Carpe Diem

Najpoznatije mjesto za provode na Hvaru postoji punih 11 godina, a od prošle godine otvoren je i Carpe Diem Beach, u obližnjoj uvali Stipanska na otočiću Marinkovac ispred grada. U novi i pomalo orijentalno uređeni lounge, restaurant i cocktail bar preseljeni su i poznati after beach partyji, koji su i proslavili ovaj otok, dok je u 'starom' Carpe Diemu na hvarskoj rivi ostao lounge bar s ponudom izvrsnih noćnih provoda. Do uvale najlakše možete stići iznajmljenim brodicama i vodenim taksijima ili ako imate vlastiti oblik pomorskog prijevoza.

Koliko je mjesto popularno, dokazuje i priznanje britanskog dnevnika TimesOnline, koji je prošle godine otok Hvar i Carpe Diem uvrstio među 10 najboljih europskih beach destinacija, zbog svojih odličnih 'vibracija' i 'groovy' atmosfere.

EastWest Beach Club

Trendovski restaurant preko dana, a glamurozni plesni klub preko noći, odakle imate savršen pogled na zidine dubrovačkog Staroga grada, pravi je primjer kako privuči pripadnike jet-seta iz cijelog svijeta. Naime, ovdje nije ništa čudno ukoliko sretnete zvijezde iz filmskog, sportskog ili glazbenog svijeta kojih u Dubrovniku zaista ne nedostaje, a plažu Banje, na kojoj se klub i nalazi, američki magazin Marie Claire prije par godina uvrstio je među tri najljepše na svijetu.

MTV i Playboy partyji, baldahini, luksuzni interijer i bogata cocktail lista samo je dio ponude ovog kluba, koji se slobodno može 'natjecati' sa sličnima u St.Tropezu ili drugim trendovskim odredištima.