Objavljeno 04.07.08. 17:42

Top 7 klubova na Jadranu

Hrvatski Jadran više nije ničija kopija, nema potrebe uspoređivati se s drugim party destinacijama, jer danas je naša obala ime za sebe. Gotovo svaki dan nudi se novo gostovanje, novi vrhunski nastup najboljih svjetskih DJ-a, a za to su ponajprije zaslužni klubovi, koji odlično rade svoj posao!
Aquarius Zrće Aquarius Zrće

Byblos

Usred porečke Zelene lagune, na mjestu nekadašnjega noćnog kluba Internacional, već godinu dana se nalazi jedan od najvećih klubova u Europi, Byblos. Izgled mu je osmislio svjetski poznati dizajner interijera Marco Lucchi, a kvadraturu od 5.000 m2 ''pokriva'' 500 kW snažno ozvučenje, videozidovi, light show uređaji, bazeni te vodeni slapovi. Koliko je brzo stekao popularnost, svjedoči i i priznanje da je u izboru za najljepšu europsku diskoteku osvojio prvo mjesto, a neki ga čak proglašavaju najboljim prezenterom hrvatskog turizma u svijetu!

U prostoru koji može ugostiti oko 5 tisuća ljudi, ove ćemo godine imati zadovoljstvo slušati i gledati najbolje svjetske DJ-e poput Davida Guette, Axwella, Davida Moralesa, Rogera Sancheza i Armand van Heldena.

Kako mnogi posjetitelji dolaze iz svih krajeva Hrvatske, ali i susjednih zemalja, osiguran je parking na površini od 2.500 m2, a za goste ''dubljeg džepa'' postoje luksuzne VIP zone, u kojima se toče najbolja pića, dok će nas sve, pod masivnom kupolom iznad podija, zabavljati plesačice i zabavljači s Ibize.

Aquarius

Smješten na otoku Pagu na plaži Zrće, nekih 2 kilometra od grada Novalje, već 7 godina je jedno od najboljih mjesta za provesti nezaboravni odmor. Tik uz more, na prostoru od 2.500 m2, od čega je gotovo polovica natkriveno, može se smjestiti 3 tisuće ljudi koji uvijek imaju svoju zanimaciju. Od ispijanja koktela i sjedenja u naslonjačima u bazenu, plesanja na poznatim after beach partyjima ili noćnom clubbingu, uvijek će vas pratiti osjećaj da ovdje provod nikada ne prestaje! Što se gostovanja tiče, Aquarius nam ove godine dovodi Armanda van Heldena i Fedde le Grandea.

Ako nakon naporne večeri ogladnite, možete utažiti glad u pizzeriji, koja se nalazi u sklopu kluba.

Ukoliko dolazite autom, postoji parking s 1.000 mjesta, kojeg najčešće dijele i posjetitelji obližnje Papaye.

Papaya

Klub koji na popularnom Zrću postoji od 2002. godine, ''zauzima'' 3.000 m2 i prostire se na 6 razina, tj. terasa. Uz vrhunski izbor muzike, poput vocal i latino housea ili r'n'b ritmova, atraktivne plesačice i rasplesanu ekipu, možete uživati uz jacuzzi bar i dva tobogana te odlično rashlađene koktele. Trstika, kamen i drvo pravi su izbor pri uređenju terase, jer imate dojam kao da je klub dio okolne prirode i plaže. Ove godine se održavaju 2 prvoklasna glazbena festivala, na kojima će nastupati DJ velikani poput Tiesta, Freemasonsa, Tom Novyja i Eric Prydza.

Hacienda

Kultno mjesto smješteno oko 2 kilometra od centra Vodica, jednog od vodećih dalmatinskih turističkih mjesta, koje ljeti ima više od 50 tisuća turista, od čega njih 2 tisuće može ugostiti i ona sama. Vanjski izgled prave meksičke hacijende, vrhunsko ozvučenje, svjetlosni efekti, terase s plesnim podijima, posjetitelji iz cijelog svijeta te DJ-i poput Junior Jacka, Ian Pooleya, Sandy Rivere, Tom Novya i Shapeshiftersa, odlična su garancija ludih ljetnih provoda! Ako ne znate kako doći do nje, ''svjetlosni top'', koji se vidi 50 kilometara u okolicu, dovest će vas točno pred ulaz. Hacienda je poznata po tome da svake godine mijenja ''kumu'', neku od poznatih hrvatskih ljepotica, koja će vas nerijetko ''dočekati'' ispred ulaza. Ove godine to je bivša misica, Aleksandra Grdić.

Aurora

Klub koji još od početka 1990.-tih ''obogaćuje'' klupsku scenu u Dalmaciji i Hrvatskoj, jedan je od naših najvećih i najatraktivnijih mjesta za provod, koji na svojim brojnim podijima može ugostiti nekoliko tisuća posjetitelja. Vanjski otvoreni podij za plesanje, dekorativni bazen, VIP zona te brojni barovi, samo su dio onoga što vas očekuje u ovoj diskoteci u Primoštenu. Cocktail barovi, pizzeria, billiard, steak house, ogromni parking... Ukratko, naći ćete sve što vam treba prije, za vrijeme i poslije izlaska! Uvijek se s posebnim iščekivanjem dočekuje gostovanje Davida Moralesa, koji će i ove godine, 7. kolovoza, proslaviti svoj rođendan u, kako je sam rekao, njemu jednom od najdražih klubova na Mediteranu!

Ovo ljeto stiže i slavni britanski dvojac, Shapeshiftersi, a očekuju vas i Freemasonsi, Deep Dish, ali i domaći izvođači - Connect, Oliver i Toni Cetinski.

Carpe Diem

Najpoznatije mjesto za provode na Hvaru, slavi svoju 10-godišnjicu postojanja, a od ove godine se otvara i Carpe Diem Beach, u obližnjoj uvali Stipanska na otočiću Marinkovac ispred grada. U novi lounge, restaurant i cocktail bar će se preseliti i poznati after beach partyji i noćni provodi, koji su i proslavili ovaj otok, dok će u ''starom'' Carpe Diemu na hvarskoj rivi ostati lounge bar bez veće galame, što i je jedan od razloga selidbe. Do uvale ćete moći stići iznajmljenim brodicama i gliserima, a za pretpostaviti je da će gosti imati osiguran prijevoz.

Koliko je mjesto popularno, dokazuje i priznanje britanskog dnevnika Times-online, koji je otok Hvar i Carpe Diem proglasio za 10 najboljih europskih beach destinacija, zbog svojih odličnih ''vibracija'' i ''groovy'' atmosfere.

EastWest Beach Club

Trendovski restaurant preko dana, a glamurozni plesni klub preko noći, odakle imate savršen pogled na dubrovački Stari grad, pravi je primjer kako privuči pripadnike jet-seta iz cijelog svijeta. Naime, ovdje nije ništa čudno ukoliko sretnete zvijezde iz filmskog, sportskog ili glazbenog svijeta kojih u Dubrovniku, ali i na plaži Banje, zaista ne nedostaje.