Baden kod Beča

Baden je jedan od najljepših malih austrijskih gradova te idealno mjesto za izlet iz Beča.
Baden kod Beča Baden kod Beča

Baden je od Beča udaljen svega 25 kilometara, pa se često koristi i naziv 'Baden kod Beča', kako bi ga se razlikovalo od ostalih Badena u srednjoj Europi. Grad je to koji je još u rimsko doba bio poznat po svojim toplicama, a tako je i danas.

Stoljećima je Baden (bio) omiljeno odredište bečke elite, koja se u toplicama i svojim palačama opušta(la) na pragu austrijske prijestolnice. U Baden su voljeli svratiti i Habsburgovci te je Franjo I. jednu od palača na Hauptplatzu pretvorio u carsku ljetnu rezidenciju. Danas je Kaiserhaus izložbeni prostor, u kojem se obično mogu vidjeti izložbe vezane upravo uz slavnu velikašku obitelj.

Današnji neoklasični izgled Badena posljedica je velikog požara s početka 19. stoljeća. Naime, 1812. velik dio Badena završio je u plamenu te su mnoge zgrade uništene. Obnovom je najvećim dijelom ravnao Joseph Kornhäusel, poznati zaljubljenik u klasicizam, što je vidljivo na svakom koraku.

Baden se, osim toplicama, ponosi i jednim od najljepših parkova u Austriji - Kurparkom. Više od 50 hektara velik perivoj ističe se pedantno održavanim zelenilom te lijepim spomenicima raznih vrsta. Tako u njemu možete vidjeti najljepšu gradsku fontanu te Mozartov i Beethovenov 'hram'. U spomen na još dvojicu slavnih glazbenika čije su karijere bile vezane uz Baden, u Kurparku je podignut i spomenik Johannu Straußu (starijem) i Josephu Lanneru.

Odlučite li se Baden posjetiti iz Beča, korisno je znati da su izravno povezani vlakom i da vožnja traje svega 20-ak minuta.

Provjerite cijene smještaja u Badenu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti
Baden kod Beča
Jeftini letovi iz/do Badena

Jeftini letovi iz/do Badena

Kako najpovoljnije letjeti iz/do Badena? Pronađite najjeftinije avio karte na brz i jednostavan način.

Karta Badena kod Beča sa znamenitostima

Pogledajte interaktivnu kartu sa znamenitostima u Badenu kod Beča.

Što posjetiti (znamenitosti) u Badenu kod Beča

Grad toplica vrlo je lijepo uređen te ima nezanemariv broj upečatljivih lokacija i znamenitosti. Izdvojili smo neke od njih koje ne biste smjeli propustiti za svoga boravka u Badenu.