Javni prijevoz u Beču

Za javni prijevoz zaduženo je poduzeće Wiener Linien. Mreža javnog prijevoza vrlo je razgranata i njome možete doći do svih bitnijih lokacija u gradu.
Javni prijevoz u Beču Javni prijevoz u Beču

Metro, autobus, tramvaj i željeznica odlično su organizirani, pa se tako bečki javni prijevoz (www.wienerlinien.at) smatra jednim od najboljih u Europi. Važno je napomenuti da je prijevoz spomenutim prijevoznim sredstvima integriran, tj. kupljena karta vrijedi u svakom od njih, pa tako npr. možete kombinirati vožnju podzemnom željeznicom i busom.

Kako biste u svakom trenutku znali planirati svoje dragocjeno vrijeme, na stajalištima se nalaze zasloni koji prikazuju kada stiže vozilo koje čekate.

Cijene su umjereno visoke, a njihove vrste i cijene možete pogledati u tablici ispod teksta.

Djeca mlađa od šest godina voze se besplatno, a to se pravo nedjeljom, tijekom blagdana i bečkih školskih praznika proširuje i na djecu do 15 godina starosti.

Napomenimo da na noćnim linijama voze autobusi, i to u razdoblju od 0:30 sati do 5:00 sati. Za noćne linije vrijede iste karte kao i za dnevne. Naravno, ti autobusi voze rjeđe nego oni 'obični'.

Petkom i subotom navečer, kao i u dane prije blagdana ili praznika, podzemna željeznica otvorena je tijekom cijele noći, s time da su polasci nešto rjeđi nego tijekom dana, odnosno svakih pet minuta. Napominjemo da noćne autobusne linije koje se preklapaju s rutama linija podzemne željeznice tih noći ne voze.

Vrste i cijene karata za javni prijevoz u Beču

Usluga / Proizvod Cijena
Redovna karta
Vrijedi za jednu vožnju u jednom smjeru.
2,20 € izvan vozila
2,30 € u vozilu
24-satna karta
Vrijedi 24 sata od trenutka prvog poništavanja.
7,60 €
48-satna karta
Vrijedi 48 sata od trenutka prvog poništavanja.
13,30 €
72-satna karta
Vrijedi 72 sata od trenutka prvog poništavanja.
16,50 €
Tjedna karta
Vrijedi tijekom jednog kalendarskog tjedna (a ne sedam uzastopnih dana!), odnosno do prvog sljedećeg ponedjeljka u 09:00. Prenosiva je te je pojedinačno može koristiti više različitih osoba, osim ako ih kupite preko web-trgovine Wiener Liniena.
16,20 €
8-dnevna karta
Može se koristiti u bilo kojih osam dana, a ne nužno u osam uzastopnih dana. Također, možete je koristiti kada više osoba putuje zajedno, pri čemu za svaku osobu kartu 'blokirate' jednom. Dani se obračunavaju tako da karta vrijedi na dan prvog poništavanja i sljedeći dan do 01:00.
38,40 €
Podatci navedeni u tablici ili natuknicama provjereni:
05. 01. 2015.

Provjerite cijene smještaja u Beču

Prijava
Odjava
Soba
Gosti