Shopping u Beču

Beč je grad s vrlo dobrom ponudom trgovina, gdje će zapravo svatko pronaći ono što mu odgovara.
Shopping u Beču Shopping u Beču

Mariahilferstraße najdulja je bečka shopping ulica. Obično je se 'dijeli' na dva dijela - unutarnji (Innere Mariahilferstraße) i vanjski (Äußere Mariahilferstraße), pri čemu je razdjelnica Gürtel, cestovni pojas koji prolazi kod Westbahnhofa. Kada se govori o najboljoj bečkoj trgovačkoj ulici, obično se misli na unutarnji dio, gdje se na nešto manje od dva kilometra između Westbahnhofa i Museumsquartiera smjestilo stotine trgovina i ugostiteljskih objekata.

Izbor trgovina doista je ogroman, a tu su, naravno, prisutni Benetton, Gent, H&M (više trgovina), Humanic (također više trgovina), Mango, Mexx, Zara i brojni drugi. Peek&Cloppenburg je ondje smjestio svoju robnu kuću, a tek nešto dalje nalazi se i Gerngross, robna kuća osnovana još 1879. godine. Ubrzo postaje najveći objekt takve vrste u ondašnjoj Monarhiji, a do danas je ostala jedna od najpoznatijih gradskih robnih kuća, prepoznatljiva po posebno uzorkovanom 'oklopu' oko zgrade.

U ulicama koje se odvajaju s 'Mariahilferice', također se može pronaći zanimljive trgovine.

Luksuzniji butici nalaze se u samome centru, u blizini Katedrale, otprilike u području omeđenom ulicama Kohlmarkt, Graben i Kärtner Straße. Iako većina ondje ništa ne kupi, mnogima je užitak i samo gledanje izloga, zbog prekrasnog ugođaja okolne bečke povijesne jezgre. Svoj kutak tamo imaju Cartier, Armani, Chanel, Dolce & Gabbana, Gucci, Louis Vuitton, Hermes, Swarovski, Tiffany & Co. i Burberry, ali i nešto pristupačnije trgovine poput Diesela ili Hilfigera.

Suveniri

Suveniri su lako dostupni i nešto skuplji nego u ostalim srednjoeuropskim gradovima. Grad je poznat po snježnim kuglama, kojih zaista ima raznih vrsta, a postoje i dućani s brojnim, gotovo unikatnim suvenirima. Ako želite originalnu snježnu kuglu, potražite znak radionice Perzy (www.viennasnowglobe.at), čiji je utemeljitelj prije više od 100 godina izradio prvu takvu figuricu ili se zaputite u njihov vlastiti muzej i trgovinu na adresi Schumanngasse 87 u sjeverozapadnom dijelu grada.

Radno vrijeme

Napomenimo da je uobičajeno radno vrijeme trgovina u najpoznatijim bečkim shopping ulicama 9:00 - 18:30 sati, a subotom i nešto kraće. No, radna vremena ipak su individualna, pa ima trgovina koje neke dane rade i do 21 sat. Takve trgovine nedjeljom su zatvorene.

Trgovine živežnim namirnicama također su zatvorene nedjeljom i blagdanima. Iznimka su Bille na Pratersternu i kolodvoru Franz Josef, kao i Merkur na Westbahnhofu. Otvorena je i poneka kvartovska trgovina, kao i dio suvenirnica. Također, na nekim većim kolodvorima postoje manje trgovine koje nude osnovne prehrambene proizvode i rade gotovo non-stop (npr. Westbahnhof i Schottentor).

Provjerite cijene smještaja u Beču

Prijava
Odjava
Soba
Gosti