Burggarten u Beču

Ako je Volksgarten najljepši među bečkim gradskim parkovima, onda je Burggarten vjerojatno najzanimljiviji među njima.
Burggarten u Beču Burggarten u Beču

Kao i u slučaju Volksgartena, Burggarten je nastao nakon što je car Franjo I. odlučio iskoristiti prostor koji je oslobodio nakon što je Napoleonova vojska srušila dio zidina oko Hofburga. Također je dovršen 1819. godine, no za razliku od Volksgartena, koji je već 1823. otvoren za javnost, radilo se o privatnom dvorskom vrtu sve do 1919. godine.

Spomenici Mozartu i Franji Josipu I.

Kao i u slučaju Volksgartena, car Franjo Josip I. kasnije je radio na uređenju vrta, a upravo se u Burggartenu nalazi njegov jedini spomenik u Beču.

Ipak, ono ubog čega velik broj turista hrli u Burggarten jedan je drugi spomenik - onaj koji prikazuje slavnog Wolfganga Amadeusa Mozarta. Spomenik s velikim 'cvjetnim tepihom' u obliku violinskog ključa ispred statue jedan je od motiva koje turisti rijetko propuštaju ovjekovječiti.

Palmenhaus i Kuća leptira

Na istočnom rubu Burggartena nalazi se jedna velika građevina - Palmenhaus. Radi se o jednom od najboljih primjera staklenih secesijskih objekata u Beču, pa i mnogo šire. Ondje se nalaze bar (www.palmenhaus.at) i jedna zanimljiva atrakcija - Kuća leptira (Schmetterlinghaus, www.schmetterlinghaus.at), u kojoj možete vidjeti nekoliko stotina prekrasnih leptira svih boja i veličina.

Provjerite cijene smještaja u Beču

Prijava
Odjava
Soba
Gosti