Hofburg

Sve do 1918. godine Hofburg je bio sjedište moćnoga Habsburškoga carstva. Radi se o golemom kompleksu, carskoj palači koja je nastajala u razdoblju od 13. stoljeća do samog prijelaza iz 19. u 20. stoljeće. Danas je stalna rezidencija austrijskog predsjednika.
Hofburg Hofburg

Biser unutar Hofburga je Schatzkammer, najznačajnija svjetska riznica, u kojoj se čuva carska kruna Svetog Rimskog Carstva, stara više od tisuću godina! To je samo jedan od brojnih vrijednih izložaka, a ako ih želite pogledati korisno je znati da se ulaz nalazi u Schweizerhofu, čije nas ime pak podsjeća na to da se ondje nekoć nalazila Švicarska garda.

Hofburg obuhvaća svjetski poznate muzeje, kao što su npr. dijelovi Muzeja povijesti umjetnosti (Kunsthistorisches Museum) i Prirodoslovnog muzeja (Naturhistorisches Museum), a tu je i Albertina, najposjećeniji bečki muzej. Dio Carske palače je i Austrijska nacionalna knjižnica, bivša Hofbibliothek.

Bečki muzeji: Carska riznica

Hofburg je dom i brojnih drugih, manje poznatih muzeja, no ništa manje zanimljivih. Tako imate mogućnost posjetiti Muzej papirusa, u kojem se nalaze dokumenti iz tri tisućljeća, tu je jedinstveni Muzej globusa, koji prikazuje kako smo otkrivali Zemlju i svemir, a ljubitelje teatra razveselit će Austrijski muzej kazališta.

Bečki muzeji: Carska knjižnica (Prunksaal)

Zadnji dio kompleksa koji ćemo izdvojiti, ali nikako najmanje vrijedan, jest Španjolska škola jahanja (www.srs.at), svjetski poznata po baletu konja lipicanaca koji se ondje izvodi. Užitak prisustvovanja njihovim čarobnim izvedbama nešto će vas skuplje koštati, ali ljubitelji tih plemenitih životinja zasigurno ne će zažaliti ni centa!

Radno vrijeme

Opis Radno vrijeme
Od rujna do lipnja
09:00 - 17:30
Od srpnja do kolovoza
09:00 - 18:00
Radno vrijeme odnosi se na posjet Carskoj srebrnoj kolekciji, Muzeju carice Sisi i Carskim odajama

Cijene ulaznica

Opis Odrasli Studenti od 19 do 25 g. / uz Vienna Card Djeca od 6 do 18 g.
Ulaznica s audio-vodičem
Posjetite sve 3 atrakcije koristeći audio-vodič, dostupan na 11 jezika.
12,50 € 11,50 € 7,50 €
Ulaznica s vodičem
Posjetite sve tri atrakcije, s time da s vodičem možete obići ili Srebrnu zbirku ili Muzej carice Sisi i Carske odaje.
15,50 € 14,50 € 9,00 €
Sisi Ticket
Omogućuje posjet Hofburgu, Schönbrunnu i Carskoj zbirci namještaja.
28,00 € 25,00 € 16,50 €
Cijene ulaznica odnose se na posjet Carskoj srebrnoj kolekciji, Muzeju carice Sisi i Carskim odajama
Podatci navedeni u tablici ili natuknicama provjereni:
15. 03. 2015.

Provjerite cijene smještaja u Beču