Prirodoslovni muzej (NHM) u Beču

Bečki prirodoslovni muzej jedan je od najboljih muzeja takve vrste na svijetu. No, iako se nalazi nasuprot vrlo popularnom Muzeju povijesti umjetnosti, često ostaje u njegovoj sjeni i ne privlači toliko posjetitelja.
Prirodoslovni muzej (NHM) u Beču Prirodoslovni muzej (NHM) u Beču

Prirodoslovni muzej zapravo je, arhitektonski gledano, blizanac Kunsthistorisches Museuma te je građen kao dio zajedničke cjeline na Trgu Marije Terezije.

Ipak, korijeni prirodoslovne zbirke sežu mnogo dalje u povijest. Car Franjo I. Stjepan, poznat i po tome što je bio muž Marije Terezije, osnovao je kolekciju još 1750. godine. Ona se s vremenom brzo nadopunjavala, pa danas obuhvaća nevjerojatnih 30 milijuna izložaka.

Među njima posebno mjesto ima nadaleko poznata skulpture Venera iz Willendorfa, stara oko 25.000 godina. Posjetitelje privlači i najveća, ujedno i najstarija, svjetska zbirka meteorita, a tu su i uvijek popularni kosturi dinosaura.

Ako ste ljubitelj blještavila, svakako se zaputite u Draguljnu sobu, dok ljubitelji životinja na prvom katu mogu vidjeti različite izloške. Među najzanimljivijima jesu vrlo dobro očuvani kosturi rijetkih ili izumrlih vrsta, poput Stellerove morske krave, koji nas podsjećaju na to koliko je priroda osjetljiva i koliko je važno zaštititi ugrožene životinje.

Radno vrijeme NHM-a

Opis Radno vrijeme
Utorak Zatvoreno
Srijeda 09:00 - 21:00
Četvrtak - ponedjeljak 09:00 - 18:30

Cijene ulaznica za NHM

Opis Cijena
Redovna cijena 10,00 EUR
Cijena uz Vienna Card, umirovljenici 8,00 EUR
Studenti do 27 godina 5,00 EUR
Djeca i mladi do 19 godina Besplatno
Podatci navedeni u tablici ili natuknicama provjereni:
08. 01. 2015.

Provjerite cijene smještaja u Beču

Prijava
Odjava
Soba
Gosti