Švicarski vrt

Beč je prepun lijepih parkova, no oni najpoznatiji, poput Volks- ili Burggartena često su prepuni ljudi. Švicarski vrt dobra je alternativa tražite li više mira.
Švicarski vrt Švicarski vrt

Švicarski vrt (Schweizergarten) nalazi se između dvorca Belvedere i Arsenala, istočno od Hauptbahnhofa. Izgrađen je početkom 20. stoljeća i isprva je nosio naziv Maria-Josefa-Park. Današnje ime dobio je 1919. godine kao znak zahvalnosti Švicarcima za pomoć koju su pružali Bečanima nakon Prvog svjetskog rata.

Švicarski vrt ukupno obuhvaća nešto više od 11 hektara, čime se svrstava među najveće parkove u samome gradu. Radi se o tipičnom engleskom vrtu s potocima i jezerima, a jedna od atrakcija jesu i zanimljive skulpture. Najpoznatija među njima jest 'La Note Bleue', posvećena slavnom skladatelju Chopinu, koji je u Beču provodio vrijeme između 1829. i 1831. godine.

Još jedna zanimljiva skulptura jest ona Heinricha Deutscha i Bertholda Gabriela. Radi se o 'Staatsgründungsdenkmalu', srebrnoj metalnoj skulpturi koja obilježava utemeljenje Druge Republike 1945. godine. Spomenik je predstavljen 1966. godine, a nalazi se u sjevernom dijelu Parka, u blizini (Landstraßer) Gürtela.

Provjerite cijene smještaja u Beču

Prijava
Odjava
Soba
Gosti