Što posjetiti (znamenitosti) u Grazu

Graz je puno više od brojnih trgovačkih centara, pa biste se lako mogli iznenaditi njegovom prekrasnom starom jezgrom. Pogledajte koje su to najznačajnije znamenitosti ovoga grada.
Gradska vijećnica (Rathaus)

Gradska vijećnica (Rathaus)

Gradska vijećnica sagrađena je u vrijeme naglog rasta Graza, kako po broju stanovnika, tako i po značaju unutar Monarhije. Svojom pojavom dominira Hauptplatzom, što je i bila namjera arhitekata te vlasti.

Hauptplatz (Glavni trg)

Hauptplatz je izgrađen još u srednjem vijeku i otada je središte života u Grazu, pa tako i danas onuda prolaze svi gradski tramvaji, najbolje trgovine se nalaze u okolici trga, a tamo je i sjedište gradonačelnika te ostatka gradske adminstracije - Gradska vijećnica.

Katedrala (Domkirche)

Katedrala je izgrađena u vrijeme dok je Graz bio sjedište cara Frederika III., u 15. stoljeću, koji ju je dao napraviti kada i svoju rezidenciju. Ovo prekrasno zdanje nalazi se na mjestu još starije crkve, izgrađene nekoliko stoljeća prije.

Murinsel (Otok na Muri)

Murinsel je još jedna od građevina izgrađenih povodom toga što je Graz bio 'Europski grad kulture'. Slobodno se može reći da je Murinsel vratio Graz rijeci Muri. Ujedno je to i most između dvije obale - tradicionalnije kojom dominira Schloßberg i one modernije, gdje se prvo primjećuje Kunsthaus.

Muzej moderne umjetnosti (Kunsthaus)

Prijateljski izvanzemaljac', kako ga često zovu, sagrađen je 2003. godine, kako bi Graz dostojno obilježio godinu u kojoj je bio 'Europski grad kulture'. Nalazi se na desnoj obali Mure, dotad pomalo zanemarenom dijelu grada, tako da je zapravo tamo unio toliko potrebnu živost.

Schloßberg

Biti u Grazu, a ne posjetiti jednu od najljepših europskih gradskih utvrda bilo bi prava šteta.

Uhrturm

Uhrturm je najupečatljiivija znamenitost Graza. Toranj se na tom mjestu spominje još u 13. stoljeću, a sadašnji oblik dobio je u 16. stoljeću.

Provjerite cijene smještaja u Grazu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti