Salzburg

Salzburg je po veličini četvrti grad u Austriji, nakon Beča, Graza i Linza. Poznat je kao dom barokne arhitekture, ali i kao mjesto u kojemu je rođen Wolfgang Amadeus Mozart. Zbog njegove očuvanosti, UNESCO je 1997. godine salzburški Stari grad uvrstio na listu zaštićene svjetske baštine.
Salzburg Salzburg

Salzburg je smješten na obalama rijeke Salzach i okružen alpskim planinama, a ime je dobio po okolnim rudnicima soli, pa bi doslovan prijevod imena bio 'grad od soli'. Danas je to pravi turistički grad, u kojem broj posjetitelja nekoliko puta premašuje broj lokalnih stanovnika.

Salzburg je nedvojbeno grad kulture, a nevjerojatnih 4000 događanja godišnje čini ga jednom od europskih kulturnih prijestolnica! Festival 'Salzburger Festspiele' (www.salzburgerfestspiele.at), koji se održava još od 1920. godine, središnji je događaj, kad grad vrvi životom, a u njemu se održavaju brojne predstave, koncerti i opere.

Salzburg se najbolje može upoznati pješice. Stari je grad relativno malen i skriva pregršt galerija, butika, kavana i autentičnih restauranata, dok se oni najzanimljiviji uglavnom nalaze u ulicama i prolazima pokraj glavnih trgova.

U Salzburgu se, uz W. A. Mozarta, rodio i Josef Mohr. Vjerojatno isprva ne tako poznato ime, ali je puno poznatije njegovo suautorsko djelo - božićna pjesma 'Tiha noć'.

Provjerite cijene smještaja u Salzburgu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti
Salzburg
Javni prijevoz u Salzburgu

Javni prijevoz u Salzburgu

Razgledati Salzburg vjerojatno će te moći i pješice, no ako vam zatreba javni prijevoz, tu su brojne linije autobusa i trolejbusa te nekoliko linija S-Bahna.
Jeftini letovi iz/do Salzburga

Jeftini letovi iz/do Salzburga

Kako najpovoljnije letjeti iz/do Salzburga? Pronađite najjeftinije avio karte na brz i jednostavan način.

Karta Salzburga sa znamenitostima

Pogledajte interaktivnu kartu sa znamenitostima u Salzburgu.

Korisne informacije o Salzburgu

Pokraj katedrale nalazi se velika 'šahovska ploča' s figurama za igranje, ali je mnogo zainteresiranih, pa se čeka red da biste zaigrali.
Noćni život u Salzburgu

Noćni život u Salzburgu

Salzburg se, slično Beču, ponosi brojnim kavanama. Tradicionalne, elegantne i tople salzburške kavane već stoljećima oduševljavaju ljude u Salzburgu, bilo stanovnike, bilo posjetitelje.
Prijevoz do Salzburga

Prijevoz do Salzburga

Pročitajte kako najjednostavnije ili najpovoljnije doći do Mozartovoga grada. Saželi smo kako do Salzburga autobusom i vlakom.
Salzburg Card

Salzburg Card

Salzburg Card je kartica koja bi vam mogla donijeti velike uštede tijekom boravka u Salzburgu. Omogućuje besplatan ulaz u većinu gradskih znamenitosti, besplatan javni prijevoz i popuste na brojnim...

Shopping u Salzburgu

Salzburg se često voli zvati najvećim shopping centrom Austrije, iz razloga što se na tako malom prostoru može naći čak 800 prodavaonica!

Smještaj u Salzburgu

Kao i drugdje u Austriji, najpovoljniji smještaj nalazi se u pansionima i gostinjskim kućama (Gasthaus) te hostelima.

Što posjetiti (znamenitosti) u Salzburgu

Salzburg je grad poznat po svojoj ljepoti, a u skladu s time ondje se nalaze i brojne znamenitosti. Pročitajte koje su najznačajnije među njima.