Javni prijevoz u Salzburgu

Razgledati Salzburg vjerojatno će te moći i pješice, no ako vam zatreba javni prijevoz, tu su brojne linije autobusa i trolejbusa te nekoliko linija S-Bahna.
Javni prijevoz u Salzburgu Javni prijevoz u Salzburgu

Gradski prijevoz sastoji se od 20-ak linija autobusa i trolejbusa, a tu je i nekoliko linija S-Bahna (www.s-bahn-salzburg.at). S-Bahn linijom S1 možete doći do Oberndorfa za 25 minuta, gdje za nalazi kapelica 'Tiha noć', mjesto u kojem je prvi puta izvedena istoimena božićna pjesma.

Cijene karata ovise o tome gdje ih kupite - na kiosku, aparatu ili kod vozača, što je ujedno i najskuplje. Više o vrstama karata i cijenama pogledajte u tablici ispod ovog teksta.

Salzburger Verkehrsverbund

Lokalni javni prijevoz integriran je u mrežu Salzburger Verkehrsverbund (www.svv-info.at), u kojoj sudjeluje 20-ak različitih prijevoznika. U samome gradu prometuju Obusovi (http://www.salzburg-ag.at/verkehr/obus) autobusi, dok ostala poduzeća putnike prevoze u sklopu regionalnog prijevoza sa salzburškim zaleđem. Kako se radi o integriranom sustavu, tako karte vrijede za sve prijevoznike, s time da je potrebno paziti za koje zone vam vrijede kupljene karte. Ispod navedene cijene odnose se na sami grad Salzburg (Kernzone Salzburg).

Vrste i cijene karata za javni prijevoz u Salzburgu

Vrsta karte Cijena
Redovna karta
Presjedanje je dopušteno ako se krećete u istom smjeru.
2,50 € (u vozilu)
1,70 € (automati)
Karnet s pet redovnih karata
Presjedanje je dopušteno ako se krećete u istom smjeru.
1,70 € po karti
'Kratka' karta
Vrijedi za vožnju od maksimalno dvije postaje na ÖBB-ovim i Postbusovima linijama te maksimalno tri postaje na Albusovim, Marazeckovim, Obusovim i SLB-ovim linijama.
1,20 € (u vozilu)
Karnet s pet 'kratkih' karata
Vrijede za vožnju od maksimalno dvije postaje na ÖBB-ovim i Postbusovima linijama te maksimalno tri postaje na Albusovim, Marazeckovim, Obusovim i SLB-ovim linijama.
0,90 € po karti
24-satna karta
Vrijedi 24 sata nakon prvog poništavanja. Karta je prenosiva, a posljednja vožnja mora biti završena unutar 24 sata od prvog poništavanja.
5,50 € (u vozilu)
3,40 € (automati)
Tjedna karta
Vrijedi na dan prvog poništavanja i tijekom šest sljedećih dana.
14,60 €
Podatci navedeni u tablici ili natuknicama provjereni:
05. 01. 2015.

Provjerite cijene smještaja u Salzburgu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti