Shopping u Salzburgu

Salzburg se često voli zvati najvećim shopping centrom Austrije, iz razloga što se na tako malom prostoru može naći čak 800 prodavaonica!
Shopping u Salzburgu Shopping u Salzburgu

Unatoč tom nazivu, užitak kupovanja u Salzburgu krije se u šetnji ulicama Staroga grada, a ne po shopping centrima. U tim ulicama kriju se brojni butici, trgovine nakitom, antikviteti itd.

Najpoznatija shopping ulica je već spomenuta Getreidegasse, poznata po usko posloženim visokim zgradama, koje su prepoznatljive po velikim metalnim znakovima. Zanimljivo je da se čak i McDonald's morao prilagoditi i prepoznatljivi svijetleći znak zamijeniti željeznim.

U Getreidegasse, i uličicama koje se spajaju na nju, mogu se naći prodavaonice visoke mode, kao što su Louis Vuitton, Boss, Swarovski, Mont Blanc, Max Mara, ali i one 'masovnije', poput Zare, Manga, H&M-a i Benettona. Tamo se nalaze i mnoge specijalizirane trgovine - trgovine božićnim ukrasima, parfumerije, knjižare, trgovine s tradicionalnom odjećom, kao što su 'Lederhosen' i 'Dirndl', trgovine glazbenih instrumenata itd.

Suveniri su neizostavno vezani uz najpoznatijeg 'gradskog sina', Mozarta. Najpoznatiji među njima je slavna i svima dobro poznata Mozart kugla. Prvi put su proizvedene krajem 19. stoljeća, a kugle proizvedene po originalnoj recepturi možete probati u Cafe Fürst, dok je 'klasične' najbolje kupovati u ulicama i prodavaonicama izvan glavnih turističkih ruta.

Uz Mozarta, drugi najpoznatiji suveniri vezani su uz film 'Moje pjesme, moji snovi' (The Sound of Music), koji je još više popularizirao Salzburg kao jedno od glavnih turističkih odredišta u Austriji, ali i šire.

Ako vam je ipak draže kupovanje u pravim shopping centrima, onda se možete zaputiti u Europark (www.europark.at), gdje se nalaze H&M, New Yorker, Zara, Tally Weijl, Peek&Cloppenburg, Ikea itd.

Provjerite cijene smještaja u Salzburgu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti