Villach

Villach je drugi po veličini grad u Koruškoj i jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u toj austrijskoj pokrajini.
Villach Villach

Koruška ima samo dva veća grada - Klagenfurt i Villach, no zahvaljujući desetcima jezera ondje se nalazi mnogo malih i turistima dragih mjesta, poput Veldena.

Grad na Dravi od davnina je važno prometno središte, pa je taj prostor bio naseljen i u doba Rimljana. Villach je i danas važno prometno čvorište, pogotovo za željeznički prijevoz te je idealan za presjedanja želite li iz Hrvatske u Italiju ili dalje u zapadnu Europu, s obzirom da je dobro povezan s mnogim velikim odredištima.

Villach svojim ugođajem pomalo odudara od tipičnih austrijskih gradova, što se može zahvaliti njegovom položaju na jugu države. Naime, Villach se smjestio tik do granice s Italijom, što se osjeti u nešto opuštenijem pristupu životu lokalnog stanovništva. Tome zasigurno pomaže i ugodna klima s više sunca nego u većem dijelu Austrije.

Što vidjeti i posjetiti (znamenitosti) u Villachu

Villach nema neke koje bi bile nadaleko poznate, no u njemu se svakako ima što za vidjeti i raditi. Glavna gradska crkva, sv. Jakov, ima najviši crkveni toranj u Koruškoj, koji se uzdiže čak 94 metra prema nebu. Crkva sv. Križa, nekada omiljeno okupljalište hodočasnika, jedna je od najljepših baroknih crkava u Koruškoj, neki će reći i među najljepšima u Austriji, iako je u tolikoj konkurenciji teško odabrati 'pobjednike'.

Jedna zanimljiva kulturno-povijesna znamenitost smjestila se izvan samoga grada. Radi se o dvorcu Landskron, solidno očuvanoj utvrdi, s koje se pruža sjajan pogled na Villach i okolicu. Osim zbog pogleda te arhitektonske i povijesne vrijednosti, Landskron se isplati posjetiti zbog jedinstvenog Zoološkog vrta ptica grabljivica.

Za kraj ovog kratkog pregleda, spomenimo i da se Villach ponosi time što se oko njega nalaze desetci predivnih planina i jezera, poput Vrbskog (Wörthersee), Baškog (Faaker See) ili Osojskog jezera (Ossiacher See). S obzirom na ugodne temperature tijekom toplijeg dijela godine, u njima se možete i kupati ili se posvetiti raznim aktivnostima - od jedrenja do veslanja ili ribolova.

Provjerite cijene smještaja u Villachu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti
Villach
Jeftini letovi iz/do Villacha

Jeftini letovi iz/do Villacha

Kako najpovoljnije letjeti iz/do Villacha? Pronađite najjeftinije avio karte na brz i jednostavan način.

Karta Villacha sa znamenitostima

Pogledajte interaktivnu kartu sa znamenitostima u Villachu.

Što posjetiti (znamenitosti) u Villachu

Drugi po veličini grad u Koruškoj slikovito je mjesto s nekoliko istaknutih znamenitosti. Saznajte više o najvažnijim znamenitostima u Villachu.