Javni prijevoz u Bruxellesu

U Bruxellesu možete birati ili kombinirati nekoliko vrsta javnog prijevoza - metro, premetro, tramvaj ili autobus.
Javni prijevoz u Bruxellesu Javni prijevoz u Bruxellesu

Prva linija metroa izgrađena je još 1976. godine, a danas postoje četiri linije - 1 (ljubičasta), 2 (narančasta), 5 (žuta) i 6 (plava).

Metro vozi otprilike od 05:30 do ponoći, ovisno o liniji, a noću vozi desetak autobusnih linija, koje ćete najlakše prepoznati po tome što ispred svog broja imaju slovo 'N', npr. N10.

Danas se za kupnju karata uglavnom koristi iskaznica MOBIB. Radi se o kartici na koju možete pohraniti različite karte, a poništavate ih prislanjanjem uz aparate za očitavanje karata. MOBIB dolazi u dva oblika. Prvi je 'standardna' MOBIB kartica, za čije izdavanje trebate donijeti svoju fotografiju i putovnicu. Iskaznica MOBIB Basic anonimna je te ne trebate prilagati nikakve dokumente, pa tako ni vaše ime neće biti otisnuto na njoj.

Standardna kartica MOBIB omogućuje vam kupnju sezonskih karata, dok je s inačicom Basic maksimalno moguće kupiti 72-satnu kartu.

Vrste i cijene karata za javni prijevoz u Bruxellesu

Usluga / Proizvod Cijena
Redovna karta
Vrijedi za jedno putovanje 60 minuta od poništavanja u cijeloj STIB-ovoj mreži, osim poveznica prema zračnoj luci (linije 12 i 21). Dopušteno je presjedanje, pod uvjetom da se krećete u istom smjeru.
2,10 € izvan vozila
2,50 € u vozilu
Redovna karta JUMP
Ova kartica može se kupiti samo ako posjedujete karticu MOBIB. Vrijedi za jedno putovanje 60 minuta od poništavanja u cijeloj STIB-ovoj mreži, osim poveznica prema zračnoj luci (linije 12 i 21). Dopušteno je presjedanje, pod uvjetom da se krećete u istom smjeru. Vrijedi i na mreži partnerskih prijevoznika unutar granica Bruxellesa (De Lijn, TEC i SNCB).
2,10 €
Redovna karta s uključenim prijevozom do zračne luke
Vrijedi za jedno putovanje 60 minuta od poništavanja u cijeloj STIB-ovoj mreži, uključujući poveznice prema zračnoj luci (linije 12 i 21). Dopušteno je presjedanje, pod uvjetom da se krećete u istom smjeru.
4,50 € izvan vozila
6,00 € u vozilu
Redovna povratna karta JUMP
Ova kartica može se kupiti samo ako posjedujete karticu MOBIB. Omogućuje vam po jedno odlazno i povratno putovanje unutar 24 sata od prvog korištenja. Vrijedi 60 minuta od poništavanja u cijeloj STIB-ovoj mreži, osim poveznica prema zračnoj luci (linije 12 i 21). Dopušteno je presjedanje, pod uvjetom da se krećete u istom smjeru. Vrijedi i na mreži partnerskih prijevoznika unutar granica Bruxellesa (De Lijn, TEC i SNCB).
4,20 €
Karnet s 5 karata
Karnet s pet redovnih karata može se kupiti samo ako posjedujete karticu MOBIB. Svaka vrijedi 60 minuta od poništavanja u cijeloj STIB-ovoj mreži, osim poveznica prema zračnoj luci. Dopušteno je presjedanje, pod uvjetom da se krećete u istom smjeru. Vrijedi i na mreži partnerskih prijevoznika unutar granica Bruxellesa (De Lijn, TEC i SNCB).
8,00 €
Karnet s 10 karata
Karnet s deset redovnih karata može se kupiti samo ako posjedujete karticu MOBIB. Svaka vrijedi 60 minuta od poništavanja u cijeloj STIB-ovoj mreži, osim poveznica prema zračnoj luci. Dopušteno je presjedanje, pod uvjetom da se krećete u istom smjeru. Vrijedi i na mreži partnerskih prijevoznika unutar granica Bruxellesa (De Lijn, TEC i SNCB).
14,00 €
24-satna karta
Vrijedi u cijeloj STIB-ovoj mreži 24 sata od prvog korištenja, uključujući poveznice prema zračnoj luci.
7,50 €
24-satna karta JUMP
Ova kartica može se kupiti samo ako posjedujete karticu MOBIB. Vrijedi u cijeloj STIB-ovoj mreži 24 sata od prvog korištenja, uključujući poveznice prema zračnoj luci. Vrijedi i na mreži partnerskih prijevoznika unutar granica Bruxellesa (De Lijn, TEC i SNCB).
7,50 €
48-satna karta JUMP
Ova kartica može se kupiti samo ako posjedujete karticu MOBIB. Vrijedi u cijeloj STIB-ovoj mreži 48 sati od prvog korištenja, uključujući poveznice prema zračnoj luci. Vrijedi i na mreži partnerskih prijevoznika unutar granica Bruxellesa (De Lijn, TEC i SNCB).
14,00 €
72-satna karta JUMP
Ova kartica može se kupiti samo ako posjedujete karticu MOBIB. Vrijedi u cijeloj STIB-ovoj mreži 72 sata od prvog korištenja, uključujući poveznice prema zračnoj luci. Vrijedi i na mreži partnerskih prijevoznika unutar granica Bruxellesa (De Lijn, TEC i SNCB).
18,00 €

Javni prijevoz koordinira poduzeće STIB/MIVB (www.stib.be).

Podatci navedeni u tablici ili natuknicama provjereni:
19. 07. 2019.

Provjerite cijene smještaja u Bruxellesu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti