Noćni život u Bruxellesu

Iako su ga neki proglašavali jednim od najdosadnijih gradova u Europi, Bruxelles ima zaista puna toga za ponuditi. Od rock koncerata, festivala, tradicionalnih pubova i brasserija, do luksuznih klubova, barova i diskoteka, a najveći dio 'ponude' odnosi se na centar grada i na područje oko Place St. Géry.
Noćni život u Bruxellesu Noćni život u Bruxellesu

Jedan od najstarijih caféa u gradu, iz 1697. godine, nalazi se na Grand Placeu, a zove se Le Roy d'Espagne (www.roydespagne.be). Unutrašnje uređenje mu je izvrsno, drveno i pravo flamansko, a pozicija mu je još bolja, jer dok ispijate svoje pivo ili kavicu možete uživati na pogledu na glavni trg, njegovu arhitekturu i mnogobrojne turiste.

A la Mort Subite (www.alamortsubite.com), koji se nalazi u rue Montagne-aux-Herbes-Potageres, još je jedan od popularnih gradskih caféa, a ime mu znači 'iznenadna smrt', što je zapravo naziv igre koju su posjetitelji prije znali prakticirati na ovom mjestu. Staklo, fotografije i brojne slike, daju dojam vrlo specifičnog uređenja, kojemu nije odolio niti Jacques Brel. Café ima i svoje vlastito pivo, Mort Subite, uz koje uvijek možete i dobro prizalogajiti.

Najpoznatiji specijalizirani caféi koji nude nekoliko stotina vrsta piva su Le Bier Circus (www.bier-circus.be), Delirium Café (www.deliriumcafe.be) i Chez Moeder Lambic, a tu su još L'Image Nostre-Dame i O'Reilly's Pub (www.oreillys.com).

Od klubova i lounge barova najpopularniji su Mirano Continental (www.mirano.be, www.dirtydancing.be), Bazzar (www.bazaarresto.be), Fiesta bar (www.fiestabar.be), Duke's (www.dukes.be), Soho Club (www.sohoclub.be) i Les Jeux d'Hiver (www.jeuxdhiver.be).

Provjerite cijene smještaja u Bruxellesu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti