Prijevoz do Bruxellesa

Pročitajte kako najjednostavnije ili najpovoljnije doći do belgijske prijestolnice. Saželi smo kako do Bruxellesa vlakom i zrakoplovom.
Prijevoz do Bruxellesa Prijevoz do Bruxellesa

Zračni prijevoz do Bruxellesa

Zračna luka Bruxelles i susjedna ZL Bruxelles-Charleroi s Hrvatskom su dobro povezane, pogotovo tijekom ljetne sezone, a povoljnih letova ima i iz susjednih gradova, poput Budimpešte ili Ljubljane.

Za zračne luke u Bruxellesu i okolici lete i brojni niskotarifni prijevoznici te jeftine letove iz/do Hrvatske i ostalih odredišta možete pretražiti u zasebnom članku: Jeftini letovi za Bruxelles.

Željeznički prijevoz do Bruxellesa

Bruxelles je izvrsno povezan željezničkom mrežom (www.b-rail.be) ne samo unutar Belgije, nego i s cijelom Europom. Ako vam se pruži prilika, svakako obiđite neke od obližnjih gradova, poput Bruggea, Genta ili Antwerpena. Vožnja do Bruggea je najdulja i traje otprilike sat vremena, dok do Genta i Antwerpena traje oko 40 minuta. Vlakovi polaze s nekog od triju gradskih kolodvora - Bruxelles Midi (Brussel Zuid), koji je ujedno i glavni željeznički čvor, Bruxelles Central (Brussel Centraal) i Bruxelles Nord (Brussel Noord).

Cijena jednosmjerne karte na relaciji Bruxelles - Antwerpen ili obratno: 7,40 EUR
Cijena jednosmjerne karte na relaciji Bruxelles - Brugge ili obratno: 14,30 EUR
Cijena jednosmjerne karte na relaciji Bruxelles - Gent ili obratno: 9,00 EUR

S kolodvora Bruxelles Midi voze superbrzi vlakovi Thalys, Eurostar i ICE, kojima se brzo može u gradove poput Pariza, Kölna ili Amsterdama, pa i Londona. Kupnja karata za navedene brze vlakove uglavnom funkcionira na principu 'tko prvi, njegovo', pa ih se može kupiti po povoljnim cijenama ako putovanje isplanirate na vrijeme, ali su karte općenito gledano prilično skupe. Naravno, postoje i 'regularni' vlakovi koji povezuju Bruxelles s npr. Amsterdamom. Putovanje traje malo dulje, ali je zato i cijena primjerenija.

Go Pass 10 i Rail Pass

Belgijske željeznice nude dvije vrste posebnih karata, ovisno o vašoj dobi - Go Pass 10 i Rail Pass. Prva je dostupna mlađima od 26 godina, dok drugu mogu kupiti svi stariji.

'Go Pass 10' nudi korisnicima mogućnost ostvarivanja deset putovanja unutar Belgije u 2. razredu po sjajnoj cijeni. Vrijedi godinu dana od datuma kupnje i ne glasi na ime, pa je može koristiti više osoba. Tako npr. 2 osobe mogu ostvariti pet putovanja (2x5=10) ili 5 osoba može napraviti jedno povratno putovanje (5x2). Uvjet je da su i suputnici mlađi od 26 godina. Na samoj karti je potrebno ispuniti određena polja, kao što su dan na koji se putuje, datum, polazište i odredište. Kao 'nulto' putovanje na karti nalazi se primjer kako trebate popuniti kartu, tako da s time nemate brige.

Cijena Go Passa 10: 51,00 EUR

Rail Pass je zapravo ista karta, samo što je dostupna starijima od 26 godina i nešto je skuplja.

Cijena Rail Passa: 73,00 EUR
Podatci navedeni u tablici ili natuknicama provjereni:
02. 02. 2016.

Provjerite cijene smještaja u Bruxellesu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti