Shopping u Bruxellesu

Bruxelles je poznat kao grad gdje se nalazi najstariji natkriveni shopping centar na svijetu, Galeries Saint-Hubert iz 1847. godine, a koji se dijeli na kraljevsku, kraljičinu i prinčevu galeriju. Cijeli prostor krasi stakleni krov, arkade, brojni restauranti, ali i jedinstvene prodavaonice poput Neuhausa, gdje su izumljene prve praline, ili kina 'Arenberg-Galeries’ i kazališta 'Théatre royal des Galeries’.
Shopping u Bruxellesu Shopping u Bruxellesu

Shopping ulice koje se najviše ističu jesu Avenue Louise i Boulevard de Waterloo, u kojima možete pronaći prodavaonice kao što su Chanel, Vuitton, Armani, Dior, Zegna, Versace ili Hermes.

Tu su još Rue Antoine Dansaert, gdje se nalazi nekoliko trgovina najboljih belgijskih dizajnera, i Rue Neuve, koja je glavna pješačka zona i gdje su smještene robne kuće City2 (www.city2.be) i Inno (www.inno.be), kao i Zara, Benetton ili H&M. Ako više volite kupovinu izvan centra grada, ove iste marke možete kupiti u shopping centru Woluwe (www.woluweshoppingcenter.be).

Posebno je zanimljiv City2, koji je zaista mali shopping grad u centru grada. U njega možete ući kroz neku od trgovina na ulici ili kroz robnu kuću Inno, što je svakako zanimljiviji doživljaj. Nakon što mislite da ste došli do kraja robne kuće Inno, otvorite vrata, a pred vama se ukaže novi raj za šopingholičare - City2. Na nekoliko razina nalazi se velik izbor trgovina, tu su opet H&M i Zara, ali i mnogi drugi - Naf Naf, Massimo Dutti, L'Occitane itd., a tu je i Fnac - velika trgovina najvećeg francuskog lanca prodavaonica potrošačke elektronike, knjiga i sl.

Ponuda suvenira dosta je bogata, a najčešći motiv je Manneken Pis, kojeg ćete pronaći u svim varijantama, pogotovo oko centra grada. Tu su i uvijek prisutni magneti, snježne kugle, šalice, krigle, privjesci, majice, ali i čokolade, originalne čaše za pivo ili belgijska čipka. Naravno, suvenir može biti i paketić izvrsnih belgijskih čokolada ili piva.

Najviše suvenirnica možete pronaći oko Grand Placea i oko Manneken Pisa. Cijene manjih boca piva kreću se od 3-6 eura, magneti su 3-4 eura, razni proizvodi od čipke dosežu cijenu od 5-6 eura, pa sve do nekoliko stotina eura, manje bombonijere u Neuhausu ili Godivi su desetak eura, a razne figurice mogu se naći već za otprilike 5 eura.

Provjerite cijene smještaja u Bruxellesu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti