Što posjetiti (znamenitosti) u Bruxellesu

Belgijska prijestolnica često se doživljava kao nezanimljivi grad u kojemu se baš i nema što za raditi ili posjetiti. No, Bruxelles ima dosta toga za ponuditi onima koji žele nešto vidjeti, a mi smo izdvojili najpoznatije znamenitosti.
Atomium

Atomium

Atomium je simbol novog Bruxellesa i visok je 102 metra.
Crkve u Bruxellesu

Crkve u Bruxellesu

Od religijskih građevina, svakako treba izdvojiti katedralu sv. Mihaela i sv. Gudula, smještenu na brdu Treurenberg, pokraj samog centra grada. Današnji izgled potječe iz razdoblja između 13. i 15. stoljeća, a pomalo podsjeća na pariški Notre Dame.
Europska četvrt, muzeji i ostale znamenitosti

Europska četvrt, muzeji i ostale znamenitosti

Glavne znamenitosti Europske četvrti nalaze se na potezu od Rue de la Loi/Wetstraat preko Leopold parka do trga Luxembourg, do kojih je najjednostavnije doći metroom s postaje Schuman.
Gradska vijećnica u Bruxellesu

Gradska vijećnica u Bruxellesu

Gradska vijećnica gotička je zgrada na Grand Placeu iz 15. stoljeća. Pročelje je zaista impresivno, s predivnim i detaljnim rezbarijama i statuama, koje potpuno odaju dojam tadašnjeg blagostanja.
Grand Place (Grote Markt)

Grand Place (Grote Markt)

Grand Place ili Grote Markt, središnji je gradski trg, a vjerojatno i najljepši trg u gradu.
Manneken Pis

Manneken Pis

Manneken Pis brončana je fontana koja se nalazi kod ulice Rue de l'Étuve, nekih sto metara iza Gradske vijećnice, i glavni je simbol grada Bruxellesa oko kojeg se 'vrti' nekoliko legendi kako je dotični dječak postao popularan.
Parc du Cinquantenaire

Parc du Cinquantenaire

Parc du Cinquantenaire ili Jubelpark, predivan je park pokraj Europske četvrti, a velik je gotovo 30 hektara. Većina tamošnjih građevina izgrađena je 1880. godine, kao spomen na 50. obljetnicu belgijske neovisnosti.

Provjerite cijene smještaja u Bruxellesu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti