Gent

Često u sjeni razvikanijih Bruxellesa, Bruggea i Antwerpena, Gent nije toliko poznat većini putnika. Mnogi ga za posjeta Belgiji zaobiđu, nesvjesni svega što ovaj prekrasan grad nudi.
Gent Gent

Ne samo da Gent zaslužuje više pozornosti, nego su ga mnogi sklonit proglasiti najljepšim belgijskim gradom. Srednjovjekovne ulice s visokim tornjevima pričaju priču o slavnoj prošlosti, kada je Gent bio jedan od najvažnijih europskih gradova.

Vrhunac snage bilježi u 13. stoljeću, nakon čega slijedi postupni pad. Zanimljivo je da je početak kraja simbolično označila osoba rođena upravo u Gentu. Bio je to kralj Karlo V., koji se previše zaigrao s porezima i izazvao pobunu stanovnika Genta. Osobno se s vojskom vratio i bez borbe zauzeo grad, nakon čega je dio vođa pogubljen, a preostali su morali gradom paradirati s omčama oko vrata, zbog čega su stanovnici Genta zaradili nadimak 'nositelji omči'. Kao da to nije dovoljno, Karlo je odlučio srušiti opatiju sv. Bave.

Iako to nije bio izravan uzrok pada, Gent je ubrzo izgubio na značaju, a 'povratak' je uslijedio tek dolaskom industrijske revolucije, kada se prometnuo u jedno od središta europske industrije.

Danas je Gent grad iznimno raznolike baštine s velikim turističkim potencijalom. Mnogo se stoga ulagalo u obnovu različitih objekata, pa posjetitelji mogu uživati u sve uređenijem gradu, koji se ponosi znamenitostima poput Grofovog dvorca, Belforta i Katedrale s Gentskim oltarom, poznatijim pod nazivom 'Obožavanje mističnog janjeta'.

Provjerite cijene smještaja u Gentu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti
Gent

CityCard Gent

CityCard Gent je višenamjenska kartica, koja vam potencijalno donosi velike uštede.
Javni prijevoz u Gentu

Javni prijevoz u Gentu

Gent je kompaktan grad i može ga se razgledati pješačenjem. No, ako biste željeli prištediti malo snage, tu je dobro organiziran javni prijevoz.
Jeftini letovi iz/do Genta

Jeftini letovi iz/do Genta

Kako najpovoljnije letjeti iz/do Genta? Pronađite najjeftinije avio karte na brz i jednostavan način.

Karta Genta sa znamenitostima

Pogledajte interaktivnu kartu sa znamenitostima u Gentu.

Prijevoz do Genta

Pročitajte kako najjednostavnije ili najpovoljnije doći do Genta, pravoga belgijskoga dragulja.
Shopping u Gentu

Shopping u Gentu

Gent je velik i razvijen grad te se ondje nalaze mnogi modni lanci i trgovine.

Što posjetiti (znamenitosti) u Gentu

U Gentu se povijest osjeti na svakom koraku. Brojne građevine svjedoče o nekadašnjem bogatstvu i slavi, a mi smo izdvojili nekoliko najznačajnijih znamenitosti.