Bohemia Crystal

Češka je poznata po vrlo kvalitetnim kristalnim i staklenim proizvodima. Glasoviti Bohemia kristal simbol je vrhunski izrađenog stakla, a u sebi sadrži 24% olovnog oksida. Proizvodnja je stara nekoliko stoljeća, a početkom 18. stoljeća češko se staklo raširilo po cijelome svijetu. Bilo je iznimno cijenjeno, pa čak i poželjnije od dotada nenadmašnog venecijanskog stakla!
Bohemia Crystal Bohemia Crystal

Prag obiluje dućanima s kristalom, no mnogi od njih su zamo zamka za turiste i pokušavaju podvaliti kinesku i sl. robu pod pravi češki kristal. Kako biste se osigurali od prevare, svakako pazite na to da kristal na sebi ima plavo-žutu naljepnicu 'Bohemia Crystal', koja osigurava originalnost proizvoda.

Moser Glass (www.moser-glass.com) je vrhunski proizvođač kristala s vjerojatno najpoznatijom trgovinom predmetima od tog materijala u Pragu, a nalazi se u ulici Na Příkopě. Imati Moserov set čaša je pitanje prestiža, a njegove proizvode već posjeduju brojne kraljevske obitelji, predsjednici i ostale slavne osobe.

Od ostalih trgovina tu je i Preciosa (www.preciosa.com), koja također proizvodi vrhunski kristal, a nalazi se na Staroměstskim náměstíma. Erpet Bohemia Crystal (www.erpet.cz) pak nema proizvodnju, ali zato ima jedan od najvećih dućana takve vrste u Češkoj, koji se prostire na preko 2000 kvadrata i nudi proizvode renomiranih čeških proizvođača kristala. Erpet se također nalazi na Staroměstskim náměstíma, nasuprot čuvenom Astronomskom satu.

Provjerite cijene smještaja u Pragu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti