Noćni život u Pragu

Prag je vrlo živ i zabavan grad. Pročitajte koji su klubovi, pubovi i pivnice najpopularniji.
Noćni život  u Pragu Noćni život u Pragu

Pivnice i pubovi

Češka je zemlja piva, a to zaista pokazuju velikom ponudom pivnica, gdje možete odlično jesti i piti uz vrlo nisku cijenu. Cijene piva u predgrađima počinju već od 20-ak kruna (oko 6 kuna), dok su u centru nešto više, ali svejedno ne bi trebale prelaziti 35 kruna za 0,5 l. Naravno, u 'turističkim' pivnicama su cijene više, no ispred većine njih se nalazi cjenik, tako da uvijek možete otići ulicu dalje i naći nešto povoljnije.

Jedna od najpopularnijih pivnica je U Fleků (podzemna Karlovo Náměstí, www.ufleku.cz ), s pivovarom starom preko 500 godina! Ta pivovara proizvodi odlično crno pivo '13°' , ali mu je mana velik broj turista, što dovodi do gužvi i viših cijena. Inače, u Fleku je osnovan HNK Hajduk.

Još jedna od legendarnih pivnica je 'U Zlatého Tygra' (podzemna Staroměstská, www.uzlatehotygra.cz), odlična pivnica s pravim praškim ugođajem... osim ako naletite na grupu turista :) Klub Duplex je proslavio Mick Jagger, dok je 'Zlatnom tigru' došao Bill Clinton, za posjeta češkom predsjedniku Vaclavu Havelu.

Tu su mnoge druge odlične pivnice, nešto mirnije i manje' turističke' - npr. Pivovarský dům (www.gastroinfo.cz/pivodum), U Vejvodů (www.restauraceuvejvodu.cz) i U Medvídků (podzemna Národní třída), no u središtu grada ima ih gotovo na svakom koraku, tako da ćete lako pronaći nešto za sebe.

I za kraj nešto za one koji vole međunarodni ugođaj - O'Che's (podzemna Staroměstská, (www.oches.com), jedinstvena kombinacija irskog i kubanskog puba!

Noćni klubovi

Karlovy Lázne, tik uz Karlov most, tvornica je zabave na pet razina s pet različitih floorova, svaki s drugom vrstom glazbe. Uživajte u houseu, disco glazbi, kombinaciji 60-ih, 80-ih, rocku ili što se već te večeri nudi. Kada ste umorni i svega vam je dosta, zaputite se na najviši kat, gdje se možete zavaliti u udobne kauče i skupiti snagu za nastavak tulumarenja ili jednostavno pričekajte prijatelje koji se zabavljaju negdje drugdje. Cijene pića su iznimno povoljne za klub - pivo ili colu možete dobiti za svega 10-ak kuna. Velika mana su gužve koje se stvaraju na garderobi, pa je preporučljivo uračunati prilično vremena za čekanje.

Jedan od najpoznatijih praških klubova, Duplex (www.duplex.cz), nalazi se na Václavskim náměstíma i nešto je eksluzivniji od Karlovyh Lázni. Izvrsno je uređen, pruža odličan pogled na grad, a poznat je kao mjesto proslave 60. rođendana Micka Jaggera. Svoju kvalitetu potvrdio je ulaskom u klub 'The world's finest clubs', ali unatoč svemu su cijene u Duplexu umjerene.

Od ostalih, tu su još nešto manje ušminkani Roxy (podzemna Náměstí Republiky, klub.roxy.cz), sa zaista impoznatnim popisom izvođača koji su tamo nastupali - Faithless, Franz Ferdinand, Róisín Murphy, Kosheen itd., i Radost FX (podzemna I.P. Pavlova, www.radostfx.cz), gdje možete uživati u house i r'n'b ritmovima.

Provjerite cijene smještaja u Pragu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti