Shopping u Pragu

Prag ima vrlo bogatu ponudu trgovina i shopping centara. Cijene odjeće su slične onima u Hrvatskoj, možda nešto niže, dok se kod kupnje obuće može proći dosta povoljnije.
Shopping u Pragu Shopping u Pragu

Robne kuće u Pragu

U Pragu je nekoliko robnih kuća, koje ipak gube trku s velikim shopping centrima.

Najpoznatija među njima je Kotva (www.od-kotva.cz), u svoje vrijeme najveća trgovina u tadašnjoj Čehoslovačkoj, ali danas gotovo zaboravljena, najvećim dijelom zbog toga što se nalazi preko puta ogromnog Palladiuma.

Tu je i Debenhams (www.debenhams.cz), robna kuća poznatog britanskog lanca, smještena na Václavskim náměstíma. Na istom trgu nalazi se i drugi poznati britanski lanac - Marks & Spencer (www.marks-and-spencer.cz).

Shopping centri u Pragu

Prag zadnjih nekoliko godina doživljava pravu eksploziju izgradnje velikih trgovačkih centara. Ima ih i u centru i na rubovima grada, ali su uglavnom lako dostupni javnim prijevozom.

Palladium (www.palladiumpraha.cz) je relativno nov centar, a otvaranjem je postao najveći shopping centar u Pragu, ali i cijeloj Češkoj. S obzirom na učestalo otvaranje novih centara, netko bi mu tu poziciju mogao oduzeti, ali će vjerojatno dugo ostati na mjestu najvećeg u središtu Praga. Naime, Palladium se nalazi se u povijesnom središtu, na Trgu Republike (Náměstí Republiky), što je izazvalo dosta polemika, jer se tijekom izgradnje 'pojavilo' arheološko nalazište. Unatoč početnim problemima, centar su Pražani vrlo brzo prihvatili, velikim dijelom zahvaljujući zaista dugačkom popisu prodavaonica, od kojih su Benetton, Estée Lauder, Guess, Guru, L’Occitane, Tally Weijl i dvokatni H&M samo neki.

Jedan od centara u predgrađima je Chodov (podzemna Chodov, www.centrumchodov.cz). U Chodovu je izbor također odličan, a možete kupovati u dvokatnoj Zari, H&M-u, koji tamo također ima dva kata, New Yorkeru, Hilfigeru, Lacosteu itd. Centar je poseban po tome što čak ima mali centar s nekoliko simulatora za golf, u kojem se mogu naučiti osnove te igre.

Od ostalih centara izdvajamo Černá růže i Slovanský dům, zatim Palác Flóra (podzemna Flóra, www.palac-flora.cz), gdje se nalaze Gant, Lacoste, Sephora, Triumph, Hilfiger i Max Mara, a tu je i centar Metropole Zličín (podzemna Zličín, www.metropole.cz). U tom se centru nalaze H&M, Mango, New Yorker, Gaastra i mnogi drugi, a poseban je po tome što ima mnoštvo dodatnih sadržaja, kao što su kuglana, kino i fitness centar.

Shopping ulice

Dvije najvažnije praške shopping ulice smjestile su se u povijesnom centru.

Prva, Na Příkopě, nalazi se između Václavskih náměstí i Náměstí Republiky. Obiluje brojnim prodavaonicama, a izdvajamo New Yorker, Kenvelo, Benetton, Mango i Lacoste. U ulici Na Příkopě se nalaze i shopping centri Černá růže (www.cernaruze.cz) te Slovanský dům (www.slovanskydum.cz).

Druga poznata shopping ulica u Pragu je Pariška (Pařížská) ulica, koja vodi od Staroměstskih náměstí prema Vltavi. To je ulica s ekskluzivnijim prodavaonicama, među kojima su Swarovski, Hermes, Vuitton, Ferragamo i Dior.

Provjerite cijene smještaja u Pragu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti