Što posjetiti (znamenitosti) u Pragu

Prag je uistinu prekrasan grad s vrijednim znamenitostima raštrkanima po cijelome gradu. Izdvojili smo neke od njih koje biste svakako trebali posjetiti.
Karlov most

Karlov most

Karlov most je najstariji gradski most, ujedno i najpoznatija gradska znamenitost, a povezuje Stari grad s drugom obalom Vltave - Malom Stranom.

Praški dvorac (Pražsky hrad)

Praški dvorac najveći je drevni dvorac na svijetu. U njemu su tijekom prošlosti stolovali češki kraljevi, kraljevi Sv. Rimskog carstva, biskupi, a danas je to dom predsjednika Češke Republike i jedna od glavnih turističkih atrakcija odakle 'puca' predivan pogled na cijeli Prag.

Prašna brana

Prašná brána, velebni toranj, u srednjem je vijeku bio jedan od ulaza u grad, uklopljen u obrambene zidine oko Staroga grada. Nalazi se na trasi nekadašnjeg 'Kraljevskog puta', kojim su kraljevi putovali na krunjenje - kroz Prašnu bránu, preko Karlovog mosta do Katedrale u Hradčanyma.

Staromestske namesti

Starogradski trg je najstariji i najznačajniji trg u povijesnoj jezgri Praga. Često je mijenjao imena. Iz njegove najranije povijesti datira ime Veliki trg, neko vrijeme su ga zvali 'Stara tržnica (sajmište)', da bi sadašnje ime dobio krajem 19. stoljeća.

Tynsky chram

Jedna od najpoznatijih gradskih znamenitosti nalazi se na Starogradskom trgu. Onako kako katedrala sv. Vida dominira zapadnom obalom Vltave, tako je Týnský chrám najdojmljivija religijska građevina na istočnoj obali.

Vaclavske namesti

Staroměstské náměstí su središnje mjesto i mjesto iz kojeg se razvio Stari grad, dok su Václavske náměstí središte Novoga grada, koji je brižljivo isplaniran i svoj je razvoj započeo u 14. stoljeću za vladavine Karla IV. U početku je to bilo mjesto trgovine konjima, pa se jedno vrijeme čak i zvao 'Konjski trg'.

Provjerite cijene smještaja u Pragu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti