Noćni život u Londonu

London s pravom nosi naziv prijestolnice zabave. Za svakoga ima ponešto, od mjuzikala i klasične glazbe, preko ispijanja omiljenih piva u pubovima do nezaboravnog provoda u najboljim svjetskim klubovima.
Noćni život u Londonu Noćni život u Londonu

Ako ste ljubitelj piva, sigurno će vas obradovati podatak da je London dom preko pet tisuća pubova! Atmosfera u njima je zaista posebna i ako želite osjetiti pravi ugođaj života u Londonu, svakako posjetite jednog od njih. Mnoge će razveseliti podatak da se u većini njih prenose nogometne utakmice Premier lige, pa i one ragbijaške, ako igra engleska reprezentacija. Svaki kvart ima svoje pubove, a mi ćemo izdvojiti Fleet Street, ulicu nedaleko od Katedrale Sv. Pavla, koja je desetljećima bila dom britanskog tiska, sve do osamdesetih godina prošloga stoljeća. Posjetite 'Ye Olde Cheshire Cheese' (metro: Blackfriars), omiljeni pub Marka Twaina i Charlesa Dickensa, čija povijest seže sve do 1667. godine!

Barovi i klubovi nalaze se zaista posvuda, no na nekim mjestima su ipak više koncentrirani. Za one koji preferiraju zabavu u centru, vrlo je živahno na potezu između Piccadilly Circusa, Leicester Squarea i Oxford Streeta. Na glavnim ulicama su razni 'animatori', koji nude popust na ulaz u klubove za koje rade, što vam se može isplatiti, s obzirom da je upad vrlo skup, kao i u ostatku Londona. Cijene upada kreću se od 5 funta, ako imate sreće, pa do 15-25 funta za bolje klubove, ovisi o tome tko nastupa.

Druga četvrt za partijanje jest ona oko podzemnih postaja 'Farringdon' i 'Liverpool Street'. Uz Farringdon se među ostalima nalazi Fabric (www.fabriclondon.com), kultno i trenutačno vjerojatno najbolje mjesto za klupsku glazbu.

Još jedan kultni klub, možda i najzvučniji, 'Ministry of Sound' (www.ministryofsound.com/club), smjestio se na drugoj strani Temze, u blizini podzemne postaje 'Elephant & Castle'.

Nešto dalje, zapadno od Hyde Parka, na Notting Hillu, smjestio se 'Notting Hill Arts Club' (www.nottinghillartsclub.com, podzemna Notting Hill Gate), odlično mjesto koje nudi za svakoga ponešto.

Ljubiteljima klasike, pak, koristit će podatak da je London dom čak 5 velikih orkestara: The London Symphony Orchestra, The Royal Philharmonic, The London Philharmonic, The BBC Symphony i The BBC Philharmonic.

Provjerite cijene smještaja u Londonu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti