Shopping u Londonu

London pruža nezaboravno shopping iskustvo, no ono ima svoju cijenu, koja je nešto viša nego u drugim centrima mode. Ipak, nenadmašna su londonska sniženja, kad se čak i dizajnerska odjeća može naći po povoljnim cijenama.
Shopping u Londonu Shopping u Londonu

Veliki trio čine Oxford Street, Regent Street i Bond Street.

Oxford je, mogli bismo reći, najkomercijalnija od triju navedenih. Na 3 km duljine natiskalo se preko 300 prodavaonica, što je čini najvećom europskom ulicom mode. Tu se nalaze i 'flagship' trgovine velikih britanskih lanaca robnih kuća, kao što su Selfridges, koji postoji preko 100 godina, Debenhams, John Lewis, Marks&Spencer ili House of Fraser. Od 'običnih' trgovina tu su Topshop, Zara, Gap, Benetton itd.

Ta ulica ima jednu zanimljivu tradiciju, po uzoru na susjednu Regent Street. Naime, svake godine sredinom studenog izabere se jedna slavna osoba koja upali božićna svjetla. Neki od poznatih koji su to učinili su Richard Branson, Spice Girls i Enrique Iglesias. Simpatično, ali i marketinški učinkovito!

Regent Street, susjed Oxford Streetu, zapravo je tek njegova manja verzija. Izbor trgovina je sličan, pa ćemo izdvojiti samo Armanijev dućan, Hugo Boss je također ovdje, kao i Hilfiger, Zara, Mango te H&M. Spomenutu tradiciju paljenja božićnih svjetala Regent Street je započeo 1954. godine.

Bond Street se razlikuje od dviju prethodnih ulica po svojoj usmjerenosti ekskluzivnim trgovinama. Još od izgradnje, početkom 18. stoljeća, sinonim je za luksuz, među ostalim jer su tu živjele slavne osobe, poput admirala Nelsona. Brzo su se udomaćili i draguljari te trgovci umjetninama, a tamo su se zadržali sve do danas. Popis trgovina je impozantan - Armani, Bulgari, Burberry, Channel, Cartier, D&G, Vuitton, Prada itd. San svakog šopingholičara... s punim džepovima! :)

I ne smijemo zaboraviti Harrods, sinonim za luksuzni shopping - preko 80 tisuća kvadrata prodajnog prostora, koji najbolje opisuje njihov slogan: Omnia Omnibus Ubique - Sve za svakoga, posvuda!

Suveniri su raznoliki, prihvatljivih cijena i mogu se naći posvuda, a vrlo je velika koncentracija suvenirnica oko Piccaddilly Circusa.

Provjerite cijene smještaja u Londonu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti