Što posjetiti (znamenitosti) u Londonu

U Londonu zaista imate što za raditi i razgledavati. Atraktivne znamenitosti su posvuda, a mi smo izdvojili mjesta koja ne biste smjeli propustiti za vrijeme svoga boravka ondje.
Arsenalov stadion Emirates

Arsenalov stadion Emirates

Arsenal, jedan od tri najuspješnija engleska nogometna kluba i najuspješniji u Londonu, 2006. godine preselio se s kultnog Highburyja na novi stadion, danas poznat kao Emirates.

Brod HMS Belfast

Britanska mornarica stoljećima je bila vodeća svjetska pomorska sila, a važnu ulogu igrala je i tijekom Drugog svjetskog rata. Najmoćniji ratni brod u tom razdoblju bio je HMS Belfast, kojeg danas možete slobodno razgledati privezanog na Temzi nasuprot Tower of Londona.

Buckinghamska palača

Sagrađena prije 300 godina za Vojvodu od Buckinghama, službena je londonska rezidencija britanske monarhije, koju je takvom u 19. stoljeću 'učinila' kraljica Viktorija. Prijašnje su rezidencije bile Palace of Westminster, Palace of Whitehall i St. James's Palace.

Horse Guards Parade

Horse Guards Parade jedan je od najvećih londonskih otvorenih prostora i mjesto na kojemu želite biti ako biste htjeli vidjeti smjenu straže, a nemate se želju gužvati ispred Buckinghamske palače.

Kraljevski opservatorij u Greenwichu

Među svim građevinama u prekrasnom Greenwichu, jedna ima posebno mjesto u svjetskoj povijesti. Riječ je o Kraljevskom opservatoriju.

Kraljičina kuća u Greenwichu

Greenwich se još od 1997. godine nalazi na UNESCO-ovom Popisu svjetske baštine, a u zaštićenom kompleksu jednu zgradu turisti često previde - Kraljičinu kuću.

London Eye

London Eye je jedna od najposjećenijih gradskih znamenitosti i simbol ulaska Londona u 21. stoljeće. Naime, divovski panoramski kotač izgrađen je upravo kako bi se obilježilo novo tisućljeće.

Londonska katedrala sv. Pavla

Katedrala sv. Pavla jedna je od najprepoznatljivijih londonskih vizura. Impresivna kupola među najvećima je u svijetu, a s nje se pruža nenadmašan pogled na grad na Temzi.

Londonski zoološki vrt (ZOO)

Zoološki vrt u Londonu najveći je u Ujedinjenom Kraljevstvu, a nalazi se na sjevernom dijelu Regent's Parka, jedne od najljepših zelenih površina u Londonu.

Nacionalna galerija u Londonu

Jedna od stvari po kojima je London poznat jest to što je mnoge vrhunske muzeje moguće razgledati potpuno besplatno. Jedno od takvih mjesta je i Nacionalna galerija na Trafalgar Squareu.

Nacionalni pomorski muzej u Greenwichu

Najnovija pridošlica u povijesnom dijelu Greenwicha, Nacionalni pomorski muzej, najznačajnija je tamošnja institucija i danas upravlja nekima od najvažnijih objekata u Greenwichu, a svrstava se i među najbolje svjetske pomorske muzeje.

Old Royal Naval College u Greenwichu

Veličanstveni Greenwich jedan je od najljepših dijelova Londona, a prepoznatljiv je prije svega po dvama kupolama koje se savršeno stapaju s obalom uz koju se nalaze. Radi se o Old Royal Naval Collegeu (ORNC), velebnom kompleksu po kojemu su London i Greenwich nadaleko poznati.

Piccadilly Circus

Piccadilly Circus jedno je od glavnih cestovnih čvorišta u gradu, gdje započinju West End, City of Westminster te Regent Street.

Prirodoslovni muzej u Londonu

U moru kvalitetnih londonskih muzeja neki od njih zauzimaju posebno istaknuto mjesto. Jedan od takvih je i Prirodoslovni muzej u Londonu, najbolji takve vrste na svijetu.
The Monument

The Monument

The Monument je spomenik kojim je obilježen katastrofalni Veliki londonski požar iz 1666. godine. Impresivan je već sam po sebi zbog svoje visine, a posjetitelji ga vole i zbog odličnog pogleda koji se pruža s njegovog vrha.

Tower Bridge

Tower Bridge najpoznatiji je londonski most te jedan od najpoznatijih u svijetu. Prepoznatljivi simbol Londona u promet je pušten tek krajem 19. stoljeća, 1894. godine.

Tower of London

Službenog naziva Her Majesty's Royal Palace and Fortress, prvotno je služila kao utvrda, zatvor i mučilište, a od 14. stoljeća kao mjesto gdje se čuvaju kraljičini dragulji. Jedno je vrijeme tu bio i opservatorij, koji je poslije premješten u poznatiji Greenwich.

Trafalgar Square

Ako se u golemom Londonu jedno mjesto može smatrati gradskom žilom kucavicom, središtem najvažnijih događanja, onda je to Trafalgar Square.

Westminsterska opatija

Westminsterska opatija jedna je od najzanimljivijih znamenitosti u Londonu. Ova crkva potječe još iz 11. stoljeća, otkada se, među ostalim, koristi kao krunidbena crkva engleskih kraljeva.

Westminsterska palača

Palace of Westminster (Westminsterska palača) sjedište je dvaju parlamentarnih domova: House of Lords i House of Commons. Jedna od najljepših građevina na sjevernoj obali rijeke Temze ima više od 1100 soba, 100 stubišta i skoro 5 kilometara hodnika.

Provjerite cijene smještaja u Londonu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti