Francuska

Francuska zastava
* SB = Svjetska banka (WorldBank.org)
Stanovnika
65,44 mil. (2011., SB)
Površina
549.190 km2 (SB)
Glavni grad
Jezik
Francuski
Pozivni broj
+33
Domena
.fr
BDP po stanovniku (PPP)
29.819 USD (2011., SB)
Valuta
Euro (EUR, €)
Francuska (odredišta)
Cannes

Cannes

Cannes je grad prije svega poznat po filmskom festivalu koji se tamo održava, jednom on najcjenjenijih na svijetu, a dobiti Zlatnu palmu san je mnogih filmskih djelatnika.
Nica

Nica

Nica je najveći grad Azurne obale. Grad s 350 000 stanovnika pravo je središte na ovom području, kako turističko, tako i gospodarsko. Nica se doživljava, kao uostalom i većina mjesta na Azurnoj obali, prilično oprečno. Nekima je ugodna, živa, šarmantna, a drugima pak precijenjena i nimalo lijepa. Vi ćete je, naravno, doživjeti na svoj način.

Pariz

Pariz? Grad svjetla, mode, kulture, romantike, provoda i odlične kuhinje nije samo francuska, nego i istinska kozmopolitska prijestolnica! Već desetljećima očarava posjetitelje svojim znamenitostima, ali ni dalje ne gubi na popularnosti te ga milijuni turista svake godine čine jednim od najposjećenijih svjetskih odredišta.
Saint Tropez

Saint Tropez

Nekad malo ribarsko mjesto danas je utočište bogatih i slavnih, a njegovo ime svijetom je pronijela legendarna francuska glumica Brigitte Bardot.
Strasbourg

Strasbourg

Glavni grad pokrajine Alsace, sjedište Europskog Parlamenta, Vijeća Europe te Suda za ljudska prava. Dobrodošli u Strasbourg!
Francuska (regije)
Nica

Azurna obala

Azurna obala, uvijek spominjana po svojoj ljepoti i nadaleko poznata po glamuroznosti, pruža se na preko 100 kilometara i obuhvaća mjesta kao što su Monte Carlo, Nica, Cannes i Saint Tropez.
Bretanja

Bretanja

Bretanja se smjestila na sjeverozapadnom dijelu Francuske, između La Manchea i Biskajskog zaljeva. To je regija izvanredne prirode, privlačnih otoka (Gavrinis, Belle-Île, Sein itd.), bogate prošlosti o kojoj svjedoče brojni spomenici (npr. Combourg i Landévennec) i raznolike gastronomije.
Burgundija

Burgundija

Regija koja u Francuskoj prednjači po proizvodnji vina, uglavnom sorti crni pinot i chardonnay, poznata je po svojoj dugoj i bogatoj povijesti.
Nimes

Languedoc-Roussillon

Regija Languedoc-Roussillon proteže se od doline rijeke Rhone pa sve do granice sa Španjolskom te obuhvaća prostor na kojemu se nalaze brojna turistička odredišta.
Nancy

Lorena (Lotaringija)

Lorena, poznata i pod nazivom Lotaringija, smještena je na granici s Belgijom, Luksemburgom i Njemačkom te se u njoj očituje bliskost s germanskom kulturom.
Calais

Nord-Pas-de-Calais

Jedna od najmnogoljudnijih regija u Francuskoj smjestila se na njenom samom sjeveru, na dijelu koji se najviše približava Velikoj Britaniji.
Mont Saint-Michel

Normandija

Normandija se smjestila na sjeverozapadu Francuske, a taj je veliki prostor administrativno podijeljen na dva dijela - Gornju i Donju Normandiju.

Rona-Alpe

Regija smještena na istoku Francuske, ime je dobila po rijeci Rhoni i Alpama, koji u potpunosti određuju njen krajolik.