Bretanja

Bretanja se smjestila na sjeverozapadnom dijelu Francuske, između La Manchea i Biskajskog zaljeva. To je regija izvanredne prirode, privlačnih otoka (Gavrinis, Belle-Île, Sein itd.), bogate prošlosti o kojoj svjedoče brojni spomenici (npr. Combourg i Landévennec) i raznolike gastronomije.
Bretanja Bretanja

Ako posjetite Bretanju, nećete imati vremena za dosadu, s obzirom da su vam na raspolaganju brojne aktivnosti - šetnje, planinarenje, ronjenje, jedrenje, razgledavanja te naposljetku pravo ljenčarenje uz ukusne zalogajčiće.

Glavni je grad Bretanje Rennes.

Rennes

Rennes je grad povijesti i umjetnosti, smješten na istoku Bretanje. To je ujedno i studentski grad, što ga čini vrlo aktivnim i živopisnim.

Ako se zateknete u Rennesu, posjetite crkvu Saint Germain, Bretanjski parlament i palaču Saint-Georges. Povijesni dio grada djelomično je uništen, no jedan je dio ipak obnovljen te u njemu možete vidjeti građevine iz 18. stoljeća, poput onih u ulici Rue du Chapitre.

Brojni su muzeji također smješteni u tom gradu, od kojih izdvajamo Muzej Bretanje u kojem možete upoznati povijest te francuske regije.

Brest

Brest je važna pomorska luka i vojna baza, ali i sveučilišni grad, te se smjestio na samom zapadu Francuske. Iako je za vrijeme Drugoga svjetskog rata bio gotovo potpuno uništen, Brest je dobrim dijelom uspješno vratio svoju staru slavu i sjaj.

Prepoznatljiv je po mostu Pont de Recouvrance, starom dvorcu koji je sada mornarički muzej te tornju Tanguy, u kojem je pak smješten Povijesni muzej Bresta. Nježnija strana ovog grada jasno se vidi pri pogledu na gradski botanički vrt, u kojem su svoj dom našle brojne ugrožene vrste.

Le Croisic

Iako je poznat po svojoj ribolovu, taj obalni grad omiljena je turistička destinacija. Osim što se možete odmarati uz Atlantski ocean, uživati u pogledu na stari dio grada i njegove ponosne građevine iz 16. stoljeća, možete posjetiti oceanarij te promatrati zanimljive morske stanovnike iz podvodnog tunela.

Iz Le Croisica lako možete otići na obližnji poluotok Guérande.

Guerande

Mjesto koje nikako ne smijete propustiti posjetiti ako se zateknete u Bretanji definitivno je Guérande. Taj stari, srednjovjekovni, utvrđeni grad smješten na istoimenom poluotoku pravi je vremeplov.

Ako se prošetate ulicama Guerandea, putem ćete naići na mnogobrojne prodavaonice s rukotvorinama i trgovine tradicionalnom hranom, a put će vas dovesti i do zanimljive srednjovjekovne crkve Saint Aubin.