Cannes

Cannes je grad prije svega poznat po filmskom festivalu koji se tamo održava, jednom on najcjenjenijih na svijetu, a dobiti Zlatnu palmu san je mnogih filmskih djelatnika.
Cannes Cannes

Za razvoj Cannesa najzaslužnijim se smatra Henry Brougham, ugledni britanski političar s početka 19. stoljeća, koji se tamo slučajno zadržao s kćeri na putu prema Italiji. Brougham je inače zanimljiv po tome što je održao najdulji govor u donjem domu Parlamenta (House of Commons), dug čak šest sati. Počeo je dovoditi svoje bogate i poznate kolege, čime je pomogao profiliranju Cannesa kao luksuznog odredišta.

Cannes se danas najčešće spominje zbog filmskog festivala, koji se održava u 'Palais des Festivals et des Congres', glamuroznog događanja tijekom čijeg održavanja grad vrvi posjetiteljima.

Za doživjeti nešto drugo osim glamura i luksuza, zaputite se prema brežuljku Le Suquet, zapravo starom gradu Cannesa. Ovdje možete osjetiti pravi mediteranski duh hodajući po živopisnim uličicama načrčkanima restaurantima, a nemojte se zaboraviti uspeti uz Toranj (Castre Tower), odakle se pruža prekrasan pogled na grad i Sredozemlje.

Provjerite cijene smještaja u Cannesu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti
Cannes
Javni prijevoz u Cannesu

Javni prijevoz u Cannesu

Cannes je relativno malen grad i uglavnom vam nije potreban javni prijevoz, no ako ste umorni ili vam se jednostavno više ne pješači, na raspolaganju su vam Palm Busovi autobusi.
Jeftini letovi iz/do Cannesa

Jeftini letovi iz/do Cannesa

Kako najpovoljnije letjeti iz/do Cannesa? Pronađite najjeftinije avio karte na brz i jednostavan način.

Karta Cannesa sa znamenitostima

Pogledajte interaktivnu kartu sa znamenitostima u Cannesu.
Noćni život u Cannesu

Noćni život u Cannesu

Gdje se okupljaju poznati i oni manje poznati u Cannesu? Izdvojili smo nekoliko mjesta.
Shopping u Cannesu

Shopping u Cannesu

U Cannesu su dvije najpoznatije shopping ulice Rue d'Antibes i Boulevard de la Croisette, 'kolekcija' prestižnih trgovina, kao što su Ferragamo, Gaultier, Zegna, Dior, Lacroix, Alexander Mcqueen, D...

Što posjetiti (znamenitosti) u Cannesu

Pročitajte koje su najzanimljivije atrakcije koje vas čekaju u Cannesu.