Shopping u Parizu

Vodič kroz shopping u jednom od svjetskih centara mode. Koje su najpoznatije robne kuće, u kojim ulicama je najbolje kupovati te gdje možete kupiti suvenire.
Shopping u Parizu Shopping u Parizu

Robne kuće u Parizu

Uz poznate ulice, postoji i nekoliko robnih kuća u kojima se jednako tako može obaviti kvalitetna kupovina. Le Bon Marché (www.lebonmarche.fr), smješten u Rue de Sevres, osnovan je 1852. godine, a danas su u njemu zastupljeni dizajneri kao što su Jean Paul Gaultier, Burberry, Yves Saint Laurent, Chloé itd. Vlasnik robne kuće je LVMH grupacija, zbog čega se na svakom koraku zaista osjeti 'nota luksuza'.

Galeries Laffayete (www.galerieslafayette.com) na Haussmann bulevaru postoji od 1893. godine, i osim za shopping, poznata je i kao mjesto za turistički posjet zbog svoje velebne staklene kupole. Svoje 'mjesto pod suncem' ovdje su našli Cartier, Tiffany, Bulgari, Chanel, Vivienne Westwood, Miu Miu, Jimmy Choo, Louis Vuitton, Gucci, Dior, Zara itd.

Printemps (www.printemps.com) postoji od 1865. godine i u njemu se nalazi najveći odjel za ljepotu na svijetu! I ovdje su pristutni brojni dizajneri, bilo kroz vlastite butike, bilo kroz 'zajedničke', a svakako najpoznatiji su Dolce&Gabanna, Moschino, Dior, Kenzo itd.

Od 'pristupačnijih' mjesta za shopping, izdvojili bismo lanac robnih kuća Tati (www.tati.fr), u kojima najčešće vole kupovati lokalni stanovnici.

Shopping ulice u Parizu

U Parizu se najbolji shopping koncentrirao, a gdje drugdje, nego u i oko Elizejskih poljana. Najpoznatije ulice za ovu aktivnost su Rue du Faubourg Saint-Honore, Avenue Montaigne i ulica s najskupljim kvadratom za iznajmljivanje u Europi - Avenue des Champs Elysees. Ako želite shopping s okusom glamura i svog blještavila koje ide uz Eiffelov grad, onda je Pariz mjesto za vas!

Rue du Faubourg Saint-Honore puna je elitnih prodavaonica, s imenima kao Gaultier, Dior, Givenchy, Lanvin, YSL i 'flagship' modne kuće Hermes, koja je oblačila Kennedyjeve, a današnji klijent je, između ostalih, i Nicole Kidman. U ovoj se ulici nalazi i francuska predsjednička palača.

Avenue Montaigne je, mogli bismo reći, Vuittonova ulica. Naime, ovdje je sjedište LVMH grupe, najvećeg svjetskog poduzeća za luksuzna dobra, koji obuhvaća brandove Vuitton, Fendi, Marc Jacobs, Givenchy i mnoge druge. Kažu da grupa ima golem utjecaj na cijene iznajmljivanja, pa čak i na to koje će se modne kuće 'doseliti'.

I dolazimo do Avenue des Champs Elysees, dva kilometra shopping uživanja u nenadmašnom ambijentu najljepše pariške ulice! Biti nazočan ovdje stvar je prestiža, za koji je potrebno platiti preko sedam tisuća eura godišnje za jedan kvadrat! No, ta cijena donosi i preko pola milijuna potencijalnih kupaca dnevno, što je broj ljudi koji obiđe Aveniju svakoga dana.

Ovdje je Vuitton smjestio svoju najveću prodavaonicu, koja zauzima čak pet katova. Prisutni su i Hugo Boss, Cartier, Givenchy te Dior s jednom od najpoznatijih draguljarnica u gradu, ali je primjetno kako ipak nedostaje veći broj luksuznih prodavaonica. Razlog tome je dolazak globalnih lanaca, koji si lakše mogu priuštiti visoke najamnine, ali svojim dolaskom narušavaju elitni imidž Avenije. Adidas ovdje ima svoj najveći dućan u svijetu, Gap također jedan od većih dućana, Virgin je otvorio svoj Megastore, Renault ima zanimljiv 'izložbeni' dućan, Zara je isto tu, ali je zanimljivo da su gradske vlasti odbile dolazak H&M-a. To je u skladu s njihovom odlukom da ograniče otvaranje prodavaonica s odjećom i obućom, pokušavajući zadržati kulturne sadržaje, poput kina i restauranata, sve u svrhu očuvanja živosti Elizejskih poljana.

Provjerite cijene smještaja u Parizu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti