Suveniri u Parizu

U Parizu suvenire možete kupiti gotovo na svakom koraku, barem što se središnjeg dijela grada tiče, a on ionako obuhvaća većinu mjesta koje turisti posjećuju. Osim klasičnih suvenirnica, koje su i najskuplje, ali nude i najveći izbor, suvenire možete kupiti na štandovima i od uličnih preprodavača.
Suveniri u Parizu Suveniri u Parizu

Štandovi nude vrlo dobar i raznolik izbor, a često se međusobno nadopunjuju. Tako je moguće da na jednom možete naći razne 'uobičajene' suvenire, poput magneta, figurica i sl., dok 'susjed' nudi antikvitete ili slike. Cijene su na štandovima povoljne, a jedno od boljih mjesta gdje ih možete pronaći jest uz obalu Seine, na potezu od Louvrea do Notre Damea.

Najpovoljnija opcija je kupnja kod uličnih preprodavača, no imajte na umu da je to u Francuskoj ilegalno, pa vas, ako vas uhvati policija, očekuje kazna. Takvi 'trgovci' najčešće prodaju metalne figurice Eiffelovog tornja, od onih najmanjih za privjeske, pa do onih respektabilne veličine. Cijena koju će vam ponuditi obično je visoka, ali zapravo očekuju da se cjenkate, tako da biste cijenu trebali spustiti barem za 50-ak posto, pa i više.

Provjerite cijene smještaja u Parizu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti