Tvrđava Revelin

Slično kao Lovrijenac na zapadnom dijelu grada, u istočnom dijelu grada iz gradskih zidina izdvojena je tvrđava Revelin.
Tvrđava Revelin Tvrđava Revelin

Revelin se nalazi istočno od gradskih zidina te je tako branio gradsku luku i istočni prilaz gradu. Gradnja današnje utvrde započela je 1539. godine i trajala je do 1551., kada je tvrđava dobila sadašnji četverokutni oblik.

Tvrđava Revelin poznata je i po tome što je služila kao dom Ivanu Rabljaninu, slavnom graditelju topova. On je u Dubrovnik stigao početkom 16. stoljeća , kada mu je dodijeljena radionica sa stanom u Revelinu. Njegovi su se topovi koristili u gradskim kulama i na dubrovačkim galijama, a za života je izlio i mnoštvo zvona.

Danas je Revelin poznat kao ugostiteljsko-izložbeni prostor, u čijem se jedinstvenom ugođaju održavaju različita zabavna i kulturna događanja. Među njima su tako različiti nastupi u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara, ali i svirke poznatih svjetskih DJ-a i domaćih glazbenika. Potonje se može zahvaliti Culture Clubu Revelin, koji se vjerojatno može smatrati klubom s najspektakularnijom lokacijom na hrvatskoj obali Jadrana.

Provjerite cijene smještaja u Dubrovniku

Prijava
Odjava
Soba
Gosti