Tvrđava sv. Ivana

Tvrđava sv. Ivana na Mulu jedna je od tri tvrđave koje su sastavni dio dubrovačkih zidina, pri čemu su druge dvije Minčeta i Bokar.
Tvrđava sv. Ivana Tvrđava sv. Ivana

Prva je kula na mjestu današnje tvrđave sv. Ivana izgrađena u 14. stoljeću s dvostrukom namjenom - braniti grad od neprijatelja, ali i štititi gradsku luku od valova. Ta je tvrđava kasnije nadograđivana i mijenjana te je konačni oblik dobila u 16. stoljeću.

Tvrđava sv. Ivana od 1941. godine dom je Pomorskom muzeju, čija zbirka od nekoliko tisuća predmeta prikazuje pomorsku povijest Dubrovnika i njegove okolice. Posjetitelji mogu vidjeti brojne zanimljive izloške, poput modela starih brodova, starih karata, brodskih dnevnika, zastave, topove i sl.

U sv. Ivanu nalazi se i Akvarij, smješten u prizemlju (Pomorski muzej je na prvom i drugom katu). Ta popularna trakcija obuhvaća 31 akvarijski bazen, u kojima su smještene različite zanimljive vrste, među kojima je i zaštitni znak Akvarija - morski konjic.

U podnožju tvrđave sv. Ivana nalazi se lukobran Porporela, popularno okupljalište zaljubljenih, ali i mjesto uz koje se održavaju utakmice popularne Divlje lige.

Radno vrijeme Pomorskog muzeja

Opis Radno vrijeme
Zimsko radno vrijeme Od utorka do nedjelje od 09:00 do 14:00
Ljetno radno vrijeme Od utorka do nedjelje od 09:00 do 18:00

Cijene ulaznica za Pomorski muzej

Opis Cijena
Odrasli 40,00 kuna
Djeca 20,00 kuna

Radno vrijeme Akvarija

Opis Radno vrijeme
Svakodnevno od 09:00 do 21:00

Cijene ulaznica za Akvarij

Opis Cijena
Odrasli 40,00 kuna
Djeca 15,00 kuna
Podatci navedeni u tablici ili natuknicama provjereni:
11. 01. 2015.

Provjerite cijene smještaja u Dubrovniku

Prijava
Odjava
Soba
Gosti