Ekopark Krašograd

Nešto više od pola sata vožnje od središta Zagreba odnedavno se nalazi ekopark Krašograd, zelena oaza mira idealna za provesti dan u prirodi s obitelji i najdražima.
Ekopark Krašograd Ekopark Krašograd

Park se prostire na više od 400 hektara te zbog raznolike ponude zaista predstavlja idealno mjesto za bijeg od gradske gužve i buke. Cijeli kompleks se još uvijek nadopunjuje novim zanimljivim sadržajima i turistički se razvija. Ulaz je besplatan, kao i parking oko ulaza u park.

Krašogradom dominira 'igra' zelenila i vode, odnosno livada i šuma te jezera, bazena i kanala koji vijugaju posjedom. Vodene se površine nalaze u najživljem dijelu ekoparka, a na samom jezeru nalazi se i atraktivna terasa restauranta Domaćica, koji je ime dobio po poznatim Kraševim keksima. Restaurant je lijepo uređen, no pomalo začuđuje što ponuda nije više usmjerena slasticama. U svakom slučaju, radi se o odličnom prostoru za vjenčanja i slične proslave, s obzirom da osim jela i pića možete 'protegnuti noge' i uživati u idiličnom krajoliku.

Upravo su vjenčanja glavna namjena neodoljive drvene kapelice, koja se izdiže na brdašcu nedaleko od restauranta i koja kao da 'bdije' nad Krašogradom. Posjetiti je možete i ako se nemate namjeru vjenčati, a unutra će vas, među ostalim, dočekati i spomenik Ivanu Pavlu II., po kojemu je kapelica dobila ime.

U Krašogradu možete vidjeti i brojne životinje, od gusaka, preko konja i magaraca do srna. 'Životinjsko carstvo' obično najviše razveseli najmlađe, koji se zabavljati mogu i na dječjem igralištu sa različitim spravama, a tu je i vlakić Kraš Express. Odrasli se pak mogu rekreirati na sportskim igralištima, a u ponudi su tenis, nogomet, odbojka i boćanje.

Kako je Krašograd ponosni vlasnik ekološkog certifikata, tako se pazi da svi objekti unutar posjeda budu izgrađeni od kamena i drva, a zanimljivo je da se ondje i uzgaja povrće, također po ekološkim standardima. Iako se trenutačno radi o relativno malim zasijanim površinama, planira se povećanje poljoprivredne proizvodnje. Slično je s ostatkom parka - stalno se radi na proširivanju u unaprjeđenju usluge, pa možemo očekivati da će ovaj zanimljivi kompleks ubuduće biti još ljepši i privlačniji posjetiteljima, a posebno se možemo veseliti bujanju vegetacije, koja će omogućiti ugodniji boravak i tijekom najvrućih dana.

Prijevoz do Krašograda

Ekopark Krašograd nalazi se svega pola sata vožnje od Zagreba, a najlakši put za doći do tamo jest vožnja do Donje Zdenčine, odnosno do prvog čvora na autocesti A1 Zagreb - Split - Dubrovnik. Nakon naplatnih kućica prvo se skreće lijevo i zatim desno u smjeru Pisarovine. Nakon što se prođe mjesto Kupinec, stiže se do Bratine, gdje se u središtu mjesta skreće udesno prema Krašogradu do kojeg treba još otprilike dva kilometra.

Ispred ekoparka postoji besplatno parkiralište, a može se parkirati i uzduž zida koji okružuje ovo izletište. Ako mislite da biste mogli promašiti put, nema brige, jer cijelim putem, počevši od izlaza s autoceste, postoje putokazi koji vas vode do cilja.

Ako do Krašograda dolazite iz smjera Novog Zagreba, najlakši je put vožnja preko Botinca do raskižja prije Pisarovine, gdje se zatim skreće desno prema Bratini i Kupincu.

Smještaj u Krašogradu

Krašograd raspolaže brojnim apartmanima, u kojima se može smjestiti stotinjak osoba. Apartmani su nazvani po poznatim Kraševim slasticama, poput Bajadere, Bananka ili Napolitanki, a nalaze se u drvenim kućama i bungalovima dizajniranima u autentičnom stilu pisarovinskog kraja. Između slikovitih kućica, u središnjem dijelu ekoparka nalaze se i dva bazena, posebno atraktivna tijekom ljetnih mjeseci.

Provjerite cijene smještaja u Krašogradu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti