Hum

Hum, najmanji grad na svijetu, kako mu često tepaju, nalazi se u srcu Istre. Tijekom povijesti bio je jedan od najpoznatijih središta glagoljaštva, što se može vidjeti kako na povijesnim spomenicima, tako i na onim suvremenijim, poput skulptura na Aleji glagoljaša koja povezuje gradove Hum i Roč.
Hum Hum

Postoji i legenda o nastanku ovoga iznimnoga grada koja kaže da je Hum nastao kao zadnji od svih mjesta u dolini rijeke Mirne, pa je za njega ostalo premalo kamena te su divovi izgradili najmanji grad na svijetu.

Provjerite cijene smještaja u Humu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti
Hum

Aleja glagoljaša

Aleja glagoljaša projekt je Čakavskog sabora i sadrži 11 spomenika postavljenih na cesti između Roča i Huma, u čast prvom slavenskom pismu glagoljici, a prvi u nizu spomenika naziva se Stup Čakavskog...

Humska konoba

Mjesto u kojem možete probati tipičnu istarsku kuhinju još od 1976. godine je 'Humska konoba', smještena uz južne gradske zidine.

Korisne informacije o Humu

Pročitajte korisne informacije o najmanjem gradu na svijetu.

Prijevoz do Huma

Do Huma se najčešće stiže automobilom, ali postoji i mogućnosti putovanja vlakom.

Smještaj u Humu

Iako je Hum najmanji grad na svijetu, u i oko njega može se pronaći dobar smještaj.

Što posjetiti (znamenitosti) u Humu

Hum je znamenitost sam po sebi te ga vrijedi posjetiti cijelog, što i nije tako teško, budući da postoji svega tri reda kuća i dva reda ulica. Najstariji red kuća je onaj u sredini, dok je sjeverni...