Nin

Nin, najstariji hrvatski kraljevski grad, udaljen od županijskog središta Zadra svega 15 kilometara, izvrsno je odredište za jednodnevni izlet, a sa svojom okolicom i kao mjesto za dulji ljetni odmor.
Nin Nin

Središte staroga grada zapravo je otok promjera 500 metara, a s kopnom je povezan dvama kamenim mostovima. Zbog svog strateškog položaja tijekom stoljeća, vrlo rano postao je urbano središte, pa ćete se šećući njegovim ulicama stalno susretati s bogatom kulturnom baštinom, poput najmanje katedrale na svijetu ili spomenicima s početka hrvatske povijesti.

Osim što je otok, Nin je omeđen i gradskim zidinama, dugim pješčanim plažama i lagunom, a u samoj gradskoj blizini nalazišta su ljekovitog blata. Obližnja rivijera poznata je kao kamping odredište kojemu je glavno središte Zaton, turističko naselje čiju plažu krasi 'Plava zastava'.

Nin pripada među najbogatija arheološka nalazišta u Republici Hrvatskoj i iako je u 16. te 17. stoljeću dvaput bio razaran, današnji posjetitelji, srećom, i dalje mogu uživati u jedinstvenom povijesnom naslijeđu.

Provjerite cijene smještaja u Ninu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti
Nin

Karta Nina sa znamenitostima

Pogledajte interaktivnu kartu sa znamenitostima u Ninu.
Ninski šokol

Ninski šokol

Šokol ('šoko') je suhomesnati proizvod koji se dobiva od mesa svinjske vratine, a tretira se slično kao i pršut. Prvo treba tri do sedam dana ležati u čistoj morskoj soli, zatim se stavlja u kuhano...

Noćni život i zabava u Ninu

Noćni život tijekom ljeta u Ninu se najviše odvija na terasama kafića unutar grada, kao i u diskotekama Venus (Put Grgura Ninskog 26) te Saturnus (Zaton Holiday Resort), koja je i jedna od najvećih...

Prijevoz do Nina

Do Nina se može stići automobilom ili autobusom, a preko Zadra i vlakom te zrakoplovom.

Smještaj u Ninu

Turistički smještaj u Ninu i obližnjem Zatonu standardne je ponude, pa se tako može birati između apartmana, soba u privatnom vlasništvu, resorta i kampa.

Što posjetiti (znamenitosti) u Ninu

Nin je malen grad, ali iznimno bogate povijesti, a u skladu s time ima i zanimljivih mjesta koja možete posjetiti. Izdvojili smo neka od njih koja ne biste smjeli propustiti za svoga boravka u...