Novalja

Pravo bi pitanje bilo zna li više ljudi za Novalju ili za dva kilometra udaljenu plažu - Zrće?! Često zvano hrvatskom Ibizom, Zrće taj naziv već nekoliko ljeta opravdava u punom smislu riječi!
Novalja Novalja

Teško je uspoređivati se s prijestolnicom klupske zabave bez vrhunskih svjetskih DJ-a, a njih je Zrće zadnjih godina konačno dobilo. Najveće zvijezde klupske scene uvrštavaju Zrće u kalendar svojih nastupa, a Armand van Helden, Junior Jack, Tiesto, Freemasonsi i Eric Prydz samo su neki od onih koji su privlačili brojne posjetitelje na 'party plažu'. No, počnimo sa samim mjestom Novaljom, gradićem koji zadnjih godina doživljava pravi turistički procvat.

Smještena na sjeverozapadnom dijelu otoka, Novalja je odlično prometno povezana s cijelom Hrvatskom, bilo trajektnom linijom Prizna - Žigljen, ili onom autobusnom preko Paškog mosta, pa ćete vrlo lako doći do svih njezinih skrivenih uvala.

Glavna atrakcija ovog mjesta i cijelog otoka su čudesne plaže, koje su uglavnom malo udaljene od naseljenih mjesta, omeđene gustim borovim šumama i bogate ponudom, tako da zabava na njima traje po cijele dane, a nerijetko i noći.

Nakon kupanja vrijeme je za večeru. Brojne konobe, restauranti i kafići ponudit će vam neke od domaćih specijaliteta, poput paškog sira i janjetine, a poslije se na njihovim terasama možete osvježiti i opustiti uz čašu odličnog vina te opuštajući zvuk valova s obližnje rive.

Prije izlaska se možete zagrijati u apartmanu ili u brojnim kafićima u centru, pri čemu se ističe cocktail bar 'Cocomo', ispred kojeg kreće i bus za Zrće.

Nakon toga kreće ono zbog čega većina dolazi u Novalju - cjelonoćno partijanje u jednom od tri kluba - Kalypsu, Aquariusu ili Papayi.

Da ne ispadne da je Novalja zanimljiva samo zbog provoda i plaža, reći ćemo ponešto i o njenim kulturnim i prirodnim znamenitostima.

U središtu grada se svojom arhitekturom ističe župna crkva sv. Katarine, ali i antički vodovod iz 1. stoljeća isklesan u živom kamenu. Dug je oko 1200 metara i visok do 40 metara s devet nadzemnih otvora. Taj jedinstveni primjer rimske kulture na Pagu, u narodu znan i kao 'Talijanova buža', stoljećima je napajao Novalju vodom iz obližnjih polja. Danas, taj isti ulaz u vodovod nalazi se unutar Gradskog muzeja.

Ako ste zaljubljenik u plave morske dubine, nedaleko od grada postoji i nalazište amfora sa starog rimskog broda koji je potonuo prije 2000 godina, a ako ste pak ljubitelj NLO-a, u blizini se nalazi megalitski otisak u kamenu poznatiji kao 'Paški trokut'. Možda je i ekipa iz svemira poželjela navratiti na jedno 'zemaljsko drmusanje u ritmu glazbe za ples', pa zašto ne biste i vi? ;)

Provjerite cijene smještaja u Novalji

Prijava
Odjava
Soba
Gosti
Novalja

Korisne informacije o Novalji

Najpoznatije trgovine svakodnevnim potrepštinama jesu Kastelo, Kerum, Konzum i Novalis.

Noćni život u Novalji

Pod noćnim životom u Novalji podrazumijeva se zabava na Zrću, no Novalja može poslužiti barem kao zagrijavanje za izlazak. Ako ne ostanete na piću u apartmanu, možete se zaputiti do centra Novalje,...
Prijevoz do Novalje

Prijevoz do Novalje

Pročitajte kako najjednostavnije ili najpovoljnije doći do najživljeg mjesta na otoku Pagu. Saželi smo kako do Novalje autobusom, brodom i zrakoplovom.

Smještaj u Novalji

U Novalji su vam na raspolaganju brojni apartmani te poneki hotel. Cijene smještaja su umjerene, a izbor velik. Ako Novalju planirate posjetiti u špici sezone, poželjno je smještaj rezervirati što...