Prijevoz do NP Krka

Glavni ulaz NP Krka se nalazi 15-ak kilometara od Šibenika, a postoje još dva ulaza, a za vas smo saželi kako cestovnim putem doći do svakoga od njih.
Prijevoz do NP Krka Prijevoz do NP Krka

Cestovni prijevoz do NP Krka

NP Krka vrlo je lako dostupan, bez obzira išli autocestom A1 Zagreb-Split-Dubrovnik ili Jadranskom magistralom. Ako se odlučite za autocestu, trebate sići s nje na čvoru 'Šibenik'. Lozovac, glavni ulaz u Nacionalni park, udaljen je svega 5-6 minuta vožnje od spomenutog čvora. Skretanje prema Lozovcu nalazi se u mjestu Tromilja. Do ulaza u Krku vodit će vas i putokazi.

Ako ste do Šibenika stigli Jadranskom magistralom, pratite putokaze za Drniš/NP Krka. Nakon Šibenika slijede Bilice te mjesto Tromilja, u kojoj se nalazi skretanje prema Lozovcu. Vožnja traje tek nešto dulje od slučaja s autocestom i iz Šibenika do Lozovca biste trebali stići za 15-ak minuta.

Kada stignete do ulaza Lozovac, trebat ćete ostaviti auto na velikom parkiralištu. Parking se ne naplaćuje. Od ulaza do Skradinskog buka, odnosno do dna kanjona voze autobusi Nacionalnog parka. Iznimka je zimsko razdoblje, tj. od studenog do kraja ožujka.

Do ulaza u Skradinu autocestom možete vrlo jednostavno, napuštajući autocestu na čvoru 'Skradin', odakle vožnja do samog Skradina traje svega nekoliko minuta. U slučaju da želite izbjeći autocestu, od Šibenika do Skradina vodi cesta preko Lozovca, pa je upitno ima li smisla zaobilaziti glavni ulaz u Lozovcu, osim ako je cilj vašeg razgledavanja sami Skradin. Od Lozovca do Skradina vožnja traje 10-ak minuta.

Najteže dostupan ulaz je 'Roški Slap', do kojeg se dolazi iz Skradina ili Drniša. Ako dolazite iz smjera Šibenika, postoji i jedan, nešto kraći, put. On vodi preko kanjona rijeke Čikole. Da biste došli do spomenutog kanjona, u mjestu Tromilja ne napuštate glavnu cestu, tj. ne skrećete prema Lozovcu, nego nastavljate ravno prema Pakovu selu, gdje skrećete lijevo prema kanjonu Čikole, prateći putokaz za Miljevce i Visovac. Nakon prolaska kroz kanjon, stižete do križanja gdje opet skrećete lijevo, prema Ključu i Drinovcima. Slijedite glavnu cestu, dok ne dođete do kružnog toka na kojem izlazite odmah desno, prema Brištanima. Nakon što prođete crkvu s desne strane, dolazite do novog raskrižja u mjestu Širitovci na kojem skrećete lijevo. Odatle pak nastavite ravno do kanjona Krke i ulaza na Roški slap.

Ako na Roški slap idete iz smjera Drniša, slijedite putokaze za Miljevce i NP Krka. Nakon što prođete tvornicu Kalun, nastavljate ravno u smjeru Širitovaca te kanjona Krke i Roškog slapa. Cijelim putem vas vode i putokazi, kako biste što preciznije pronašli traženo odredište.

Provjerite cijene smještaja u NP-u Krka

Prijava
Odjava
Soba
Gosti