Slapovi Krke

NP Krka obuhvaća nekoliko brzaca i čak sedam većih slapišta - Bilušića buk, Brljan, Manojlovački slap, Rošnjak, Miljacku, Roški slap i Skradinski buk. Saznajte više o njima te pogledajte na karti gdje se nalaze.
Slapovi Krke Slapovi Krke

Prikaz slapova Krke na zemljovidu

Kliknite ovdje za prikaz karte
Sedam slapova Krke

Bilušića buk

Gledano od izvorišta prema ušću u Jadransko more, prvi slap na toku rijeke Krke jest Bilušića buk. Zahvaljujući blizini izvorišta, Bilušića buk ne presušuje, iako je razlika u količini vode koja se njime kreće tijekog sušnog i kišovitog dijela godine golema.

Brljan

Nastavimo li pratiti tok Krke od Bilušića buka nizvodno, nakon nekoliko kilometara stižemo do Ćorića jezera (znanog i kao Bjelober). Na njemu se nalazi slap Brljan, zbog kojega se danas često i cijelo jezero jednostavno naziva - Brljan.

Manojlovački slap

Manojlovački slap najviši je slap na rijeci Krki, a neki će reći i najljepši. Ukupna visinska razlika između sedrenih barijera iznosi 59,6 metara, pri čemu je najviša od njih visoka 32,2 metara.
Miljacka slap

Miljacka slap

Kilometar dalje od Rošnjaka, najnižeg slapa na Krki, smjestio se još jedan teško dostupan slap - Miljacka slap.

Roški slap

Nakon Skradinskog buka, najpoznatiji slap NP-a Krka jest Roški slap, koji je ujedno i posljednji slap na toku Krke prije Buka. Radi se o površinom velikom slapištu - dugačkom oko 650 metara, širokom do 450 metara, dok ukupna visinska razlika iznosi nešto više od 22 metra.
Rošnjak

Rošnjak

Najniži slap rijeke Krke, Rošnjak nalazi se svega kilometar od Manojlovca, najvišeg slapa na Krki.

Skradinski buk

Najveći slap NP-a Krka, Skradinski buk, jedna je od najpoznatijih hrvatskih prirodnih znamenitosti. Nalazi se pred sam kraj toka rijeke Krke, u blizini Skradina, kako mu i samo ime kaže. Buk je zapravo veliko slapište, koje se sastoji od slapova i jezera, kojima vodu donose rijeke Krka i Čikola.

Provjerite cijene smještaja u NP-u Krka

Prijava
Odjava
Soba
Gosti