Hrvatski muzej turizma

Hrvatski muzej turizma otvoren je krajem 2007. godine u Opatiji kao mjestu samih početaka hrvatskog turizma te gradiću odavna poznatom među stranim posjetiteljima.
Hrvatski muzej turizma Hrvatski muzej turizma

Muzej (www.hrmt.hr) je smješten u dvije zgrade - vili Angiolini, gdje se nalazi i stalni postav pod imenom 'Opatija - zlatni početci hrvatskog turizma', te u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, gdje se izmjenjuju različite izložbe i događanja.

Obje građevine nalaze se u samom središtu uz obalu, a vila Angiolina je okružena prekrasnim parkom, točnije arboretumom, koji je značajan primjer hortikulturne parkovne baštine. Sama vila jedna je od najstarijih zgrada u Opatiji te se smatra najljepšom rezidencijalnom vilom sagrađenom tijekom 19. stoljeća.

Zbirke su doista zanimljive i raznolike, a izdvajamo Zbirku plakata i reklama, koja prati povijesni razvoj turističkog oglašavanja, zatim Zbirku karata i planova (u kojoj se nalaze različite zemljopisne karte s posebnim usmjerenjem na turističke), šarolike zbirke fotografija i razglednica, a možete uživati i u Zbirci suvenira.

Ako ste zainteresirani za posjet Muzeju, onda stvarno nemate što izgubiti, jer je posjet - besplatan. Radno vrijeme je svaki dan, osim ponedjeljka, od 10 do 18 sati.

Provjerite cijene smještaja u Opatiji

Prijava
Odjava
Soba
Gosti