Što posjetiti (znamenitosti) u Orebiću

Orebićke ulice, a pogotovo one uz more, krasi nekoliko neorenesansnih fontana iz 19. stoljeća, koje su postavljene kad je kroz mjesto izgrađen vodovod, a iako danas postoji moderan vodovod, tijekom ljetne sezone ove fontane su pravi spas brojnim žednim turistima.
Što posjetiti (znamenitosti) u Orebiću Što posjetiti (znamenitosti) u Orebiću

Cijelu općina broji oko 40 crkava i kapelica, a u samome Orebiću najviše se izdvajaju župna crkva Marije Pomoćnice kršćana te crkva Navještenja Blažene Djevice Marije (Anuncijata), smještena uz samu morsku šetnicu. Župna je crkva izgrađena u 19. stoljeću u neoromaničkom stilu, a krasi ju izdvojeni kameni zvonik.

Izvan mjesta, smješten je franjevački samostan Gospe od Anđela iz 15. stoljeća kojeg je izgradila Dubrovačka Republika, a s čijeg se vidikovca pruža pogled na cijeli Pelješki kanal. Samostan je u prošlosti bio ograđen i opremljen protiv gusarskih napada, a mogao je primiti u zaštitu sve obližnje stanovnike dok ne prođe opasnost.

Kao mjesto koje baštini tradiciju pomorskih kapetana i ljubav prema moru, Orebić je 1957. godine otvorio i Pomorski muzej. Izlošci u njemu dijelom su dar pomorskih obitelji, a broj izloženih predmeta kreće se oko tisuću. U glavnoj dvorani na katu prikazan je razvoj Pelješkog pomorskog društva, a izloženi su i kompasi, dalekozori, barometri, atlasi, jedrenjaci, brodske makete itd.

Provjerite cijene smještaja u Orebiću

Prijava
Odjava
Soba
Gosti