Pula

Osmi hrvatski grad po veličini poznat je prije svega po prekrasnoj Areni, jednom od najbolje očuvanih rimskih amfiteatara na svijetu. No, Pula nudi mnogo više od samo jedne znamenitosti.
Pula Pula

Forum, središnji gradski trg, sjedište je gradske administracije, ali i mjesto na kojemu se nalazi Augustov hram, objekt koji je izvorno izgrađen u čast Augusta i božice Rome te koji je kroz stoljeća često mijenjao svoju namjenu. Krene li se Ulicom Sergijevaca prema istoku, stiže se do još jedne gradske atrakcije - Slavoluka Sergijevaca, antičkog slavoluka kojeg se ne bi posramile ni najveće svjetske metropole.

Središte Pule 'nadgleda' pak Kaštel, utvrda iz 17. stoljeća koja je danas dom Povijesnom muzeju Istre. Osim što ondje možete nakratko otputovati u povijest, isplati ga se posjetiti i zbog odličnog pogleda koji se pruža s uzvisine na kojoj se Kaštel nalazi.

Bogata povijest ostavila je traga i u lijepim crkvama te brojnim drugim zanimljivostima, poput Rimskog kazališta ili Zerostrassea u podzemnim tunelima.

Pula ima i nekoliko lijepih kupališta u okolici grada, kao što su Verudela ili Zlatne stijene, na kojima se okupljaju lokalci, ali i strani gosti. Želite li nešto egzotičnije, prekrasne vode Kamenjaka udaljene su tek nešto više od pola sata od središta grada.

Sve u svemu, iako nije turistički poznata kao Rovinj ili Poreč, Pula je svakako vrijedna posjeta, makar i poludnevnog izleta, a ako je odlučite detaljnije upoznati, mogla bi vam oduzeti i znatno više vremena.

Provjerite cijene smještaja u Puli

Prijava
Odjava
Soba
Gosti
Pula
Jeftini letovi iz Pule

Jeftini letovi iz Pule

Najzapadnija hrvatska zračna luka ima veliku važnost za taj dio Jadrana te je u sezoni povezana s mnoštvom zanimljivih odredišta.

Karta Pule sa znamenitostima

Pogledajte interaktivnu kartu sa znamenitostima u Puli.
Prijevoz do Pule

Prijevoz do Pule

Saznajte kako doći do Pule. Saželi smo kako do najvećeg grada u Istri autobusom, vlakom i zrakoplovom.

Smještaj u Puli

Pula je za hrvatske pojmove velik grad, koji ujedno postiže vrlo dobre turističke rezultate, pa je tako i smještajna ponuda dosta raznolika i bogata.

Što posjetiti (znamenitosti) u Puli

Pula je prije svega poznata po velebnoj Areni, no taj grad skriva mnogo više od jedne znamenitosti.