Kaštel, Povijesni i pomorski muzej Istre

Usred povijesne jezgre omeđene gradskih zidinama, nalazi se još jedna atraktivna gradska znamenitost - Pulski kaštel, poznat i kao Mletačka utvrda.
Kaštel, Povijesni i pomorski muzej Istre Kaštel, Povijesni i pomorski muzej Istre

Na mjestu gdje se danas nalazi kaštel nalazile su se obrambene utvrde još od rimskog doba, možda i prije. Mlečani su zbog značaja Pule kao pomorskog središta na tom mjestu odlučili podići utvrdu, a planove je realizirao francuski arhitekt Antoine de Ville 1630. godine. Radi se o četverokutnoj utvrdi sa zašiljenim bedemima, pa u tlorcrtu pomalo podsjeća na zvjezdasti objekt, kakav primjerice u šesterokutnom obliku možemo vidjeti u središtu Karlovca.

Kaštel je danas dom Povijesnom i pomorskom muzeju Istre, vrlo bogatoj muzejskoj instituciji, čije zbirke obuhvaćaju više od 75.000 predmeta. Posjetitelji mogu uživati u starim razglednicama i kartama, vojnom ordenju, pomorskim instrumentima, starim zastavama i povijesnim fotografijama te koječemu drugom.

Osim zanimljivih izložaka, Povijesni i pomorski muzej, odnosno Kaštel isplati se posjetiti i zbog odličnog pogleda koji se odozgo pruža na grad Pulu i pripadajući Pulski zaljev.

Radno vrijeme Povijesnog i pomorskog muzeja u Puli

Opis Radno vrijeme
Travanj - rujan svakodnevno od 08:00 do 21:00
Listopad - ožujak svakodnevno od 09:00 do 17:00

Cijene ulaznica za Povijesni i pomorski muzej u Puli

Opis Cijena
Odrasli 20,00 kuna
Učenici i studenti 10,00 kuna
Djeca starija od pet godina 5,00 kuna
Podatci navedeni u tablici ili natuknicama provjereni:
07. 01. 2015.

Provjerite cijene smještaja u Puli

Prijava
Odjava
Soba
Gosti