Rovinj

Ako je Motovun gradić koji se najviše fotografira u istarskoj unutrašnjosti, onda je Rovinj svakako grad koji privlači najviše pažnje na istarskoj obali.
Rovinj Rovinj

Stari grad na poluotoku s pročeljima u raznim bojama, srednjovjekovne uske kamene uličice i trgovi te najpoznatiji rovinjski simbol - crka sv. Eufemije sa zvonikom koji dominira nad cijelim gradom, oduševljavaju brojne posjetitelje. Pokraj crkve je i zaravan s koje se pruža izvrstan pogled na okolni arhipelag, dok vam se sa samog zvonika pruža pogled na cijeli Rovinj iz ptičje perspektive. Vrijedi spomenuti kako je zvonik visok čak 60 metara, a krasi ga bakreni kip svetice koji se okreće oko svoje osi ako zapuše jači vjetar.

Rovinjska gradska jezgra tek je u 18. stoljeću postala poluotok, kad se nasipavanjem spojila s ostatkom mjesta, a od nekadašnjih sedam gradskih vrata, danas ih je ostalo troje, odnosno četvero ako se u obzir uzme Balbijev luk, noviji ulaz u Stari grad.

Početkom 20. stoljeća počinje razvoj turizma u Rovinju, a svega stoljeće kasnije ovaj grad ostvaruje najviše turističkih noćenja u Hrvatskoj, što i ne treba čuditi, budući da se ovdje nalaze neki od najboljih hotela na Jadranu, a gastronomska, wellness, sportska, kao i ponuda raznovrsnih događanja svake je godine sve bogatija.

Provjerite cijene smještaja u Rovinju

Prijava
Odjava
Soba
Gosti
Rovinj

Karta Rovinja sa znamenitostima

Pogledajte interaktivnu kartu sa znamenitostima u Rovinju.

Smještaj u Rovinju

Rovinj je stalno u samom vrhu najtraženijih hrvatskih turističkih odredišta, a veliku potražnju dobro prati i kvalitetna smještajna ponuda.

Što posjetiti (znamenitosti) u Rovinju

Jedan od najljepših hrvatskih malih gradova ima prekrasnu povijesnu jezgru, kojom dominira glavna gradska znamenitost - crkva sv. Eufemije.