Skradin

Skradin je gradić na desnoj obali rijeke Krke, udaljen od Šibenika manje od 20 kilometara. Tu se nalazi poznata ACI-jeva marina, u koju nerijetko dolaze najpoznatije svjetske osobe, kao i ulaz u Nacionalni park Krka, otkuda možete posjetiti atraktivni Skradinski buk, Roški slap te franjevački samostan Visovac na istoimenom otočiću.
Skradin Skradin

Skradin svoju povijest piše još od doba Liburna i Rimljana, kada se na tom području razvila Scardona, važno prometno i trgovačko središte. U 6. stoljeću u gradu je utemeljena biskupija, da bi nekoliko stoljeća kasnije s dolaskom Hrvata iznova postao biskupskim sjedištem.

Kroz povijest ovdje su stolovali brojni vlastodršci, od Turaka i Mlečana do Francuza i Austrijanaca, dok su od hrvatskih vladara najpoznatiji bili knezovi Šubići-Bribirski.

Ono što Skradin svakako čini prepoznaljivim jesu crkva Porođenja Blažene Djevice Marije i njen obližnji zvonik, kao i tornjevi crkve sv. Spiridona. Blizu grada nalazi se i arheološki lokalitet Bribirska glavica, u narodu znan i kao 'hrvatska Troja', zbog izvrsnog spoja prirode i drevnih građevina.

Osim brojnih povijesnih znamenitosti, grad se može pohvaliti i odličnom gastronomskom ponudom te kupalištem na kojem se spajaju riječna i morska voda.

Provjerite cijene smještaja u Skradinu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti
Skradin

Gastronomija u Skradinu

Ponuda konoba i restauranata u Skradinu prilično je raznovrsna, poput Bonace ili Cantinette, pa će svaki posjetitelj pronaći svoje najdraže mjesto za uživanje u lokalnoj i dalmatinskoj kuhinji.

Prijevoz do Skradina

Pročitajte kako najjednostavnije ili najpovoljnije doći do Skradina. Saželi smo kako do toga gradića autobusom i automobilom.

Smještaj u Skradinu

U Skradinu postoji jedan hotel i jedan hostel, ali zadnjih godina je sve bogatija i ponuda privatnog smještaja.

Što posjetiti (znamenitosti) u Skradinu

Ako u Skradin dolazite s autoceste A1 (Zagreb - Split - Dubrovnik), osim predivne gradske panorame koja se pruža s poznatog i nagrađivanog odmorišta 'Krka', prvo što ćete primijetiti jest zvonik...