Smještaj u Splitu

Split je grad sa sve boljom smještajnom ponudom, što je jasna reakcija na sve veći broj turista koji se u njemu zadržavaju.
Smještaj u Splitu Smještaj u Splitu

Split je dugo bio gotovo potpuno neiskorišten turistički biser, pa je hotelska infrastruktura bila mnogo slabije razvijena u odnosu na druga hrvatska turistička središta. No, otprilike od 2007., kada je postalo jasno da Split postaje ciljano, a ne samo tranzitno odredište, krenulo se s otvaranjem novih hotela i hostela, a poboljšana je i ponuda privatnog smještaja.

Od legendarnog Parka, preko novijih hotela Luxe i Radisson Blua, pa do Atriuma s pet zvjezdica, Split svakome ima nešto za ponuditi. Malo izvan grada, u susjednoj Podstrani, smjestio se Le Meridien Lav, vjerojatno najpoznatiji hotel u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Među hostelima posebno je poznat Golly&Bossy Design Hostel, smješten tik do Rive, slično kao i Hostel Spalatus. Još jedan dobar hostel nalazi se blizu splitskog HNK-a, a radi se o Tchaikovskom, smještenom u ulici nazvanoj po tom poznatom ruskom skladatelju.

Cijene smještaja u Splitu

Cijene hotela i ostalih smještajnih objekata u Splitu prate sličan uzorak kao i u drugim hrvatskim turističkim središtima. Tako je smještaj najpovoljniji otprilike u razdoblju od listopada do Uskrsa, s iznimkom dana oko Božića i Nove godine. Cijene zatim rastu oko Uskrsa, a dodatno i sredinom svibnja ili u lipnju. Smještaj je, očekivano, najskuplji u srpnju i kolovozu, dok pad slijedi u rujnu.

Ispod smo izdvojili neke od hotela u Splitu. U prvoj kartici prikazani su najjeftiniji hoteli, a uz svaki od njih navedena je i minimalna cijena noćenja. S obzirom da se radi o najnižoj cijeni noćenja tijekom godine, oni će često biti nešto skuplji, no ti objekti i dalje predstavljaju dobar omjer uloženog i dobivenog.

U drugoj kartici nalaze se najbolji smještajni objekti. To su obično izvrsni hoteli na dobrim lokacijama, no to ne mora podrazumijevati i previsoke cijene.

Naravno, to je samo dio od onoga što vam najveći obalni grad u Hrvatskoj nudi, pa se tako za detaljnije pretraživanje smještaja u Splitu možete poslužiti tražilicom u rubrici 'Smještaj' ili okvirom za pretraživanje ispod teksta.

Najjeftiniji
Najbolji
Tražilica

Provjerite cijene smještaja u Splitu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti