Stadion Poljud

Splićani su poznati po svojoj ljubavi prema nogometnom klubu Hajduk, a vrlo su ponosni i na njegov stadion.
Stadion Poljud Stadion Poljud

Poljudska ljepotica, kako je često zovu, izgrađena je povodom Mediteranskih igara u Splitu 1979. godine. Smješten je u sjeverozapadnom dijelu Splita, u četvrti Poljud, svega dvjestotinjak metara od morske obale i otprilike kilometar zapadno od drugog splitskog stadiona - Parka mladeži.

Stadion Poljud nadaleko je poznat po svojem školjkastom obliku, djelu arhitekta Borisa Magaša. Najljepši hrvatski stadion nakon otvaranja izazvao je veliku pozornost širom svijeta, pa je tako čak i dobio svoju kopiju u obliku stadiona Shah Alam u malezijskom Selangoru.

Poljud je inače poznat po kvalitetnom osvjetljenju i sjajnoj akustici, zbog čega je igračima poseban užitak ondje igrati pred punim tribinama. Splitska navijačka skupina Torcida zaista zna stvoriti sjajan ugođaj, pa igrači Hajduka često ističu njihovu ulogu u svojim uspjesima.

Kapacitet stadiona izvorno je iznosio 50.000 gledatelja, danas ima oko 35.000 sjedalica, no rekord je znatno viši i zabilježen je 1982. godine. Naravno, radilo se o utakmici s velikim rivalima - zagrebačkim Dinamom - a okupilo se čak 65.000 gledatelja.

Provjerite cijene smještaja u Splitu

Prijava
Odjava
Soba
Gosti