Gastronomija u Tribunju

Tribunj je, pjesnički rečeno, malo mjesto za velik gastronomski užitak. Naime, u samom gradu i u bližoj okolici nalazi se mnogo odličnih mjesta za kušati domaću kuhinju.
Gastronomija u Tribunju Gastronomija u Tribunju

Najpoznatiji gradski restaurant jest Luna, smještena nekoliko minuta hoda od povijesne jezgre. Poznata je po morskim plodovima, poput škampa ili hobotnice. Osim hrane, uživati možete i u odličnom pogledu na grad i more.

Tu je i čitav niz odličnih konoba, također uglavnom specijaliziranih za ribu. Jedna od njih je konoba Šimun, koja se nalazi tik do kamenog mosta koji spaja otočnu jezgru i kopneni dio Tribunja. Prepoznat ćete je po uređenju u ribarskom stilu, prije svega velikim ribarskim mrežama, ali i velikim vinskim bačvama ispred ulaza. Hrana je odlična, no pripazite na cijene, koje bi mogle biti nešto više od cijena na koje ste navikli u konobama u manjim mjestima.

Tek nešto dalje, također u Ribarskoj ulici, smjestile su se još dvije kvalitetne konobe - Bepo i Sagena. Obje vam također nude raznolik riblji jelovnik, no dobro ćete se pogostiti i ako se odlučite za tradicionalna mesna jela.

U staroj jezgri nalazi se i Roko, još jedna odlična konoba poznata po ribljim specijalitetima. U staroj jezgri smjestila se i Suština, jedna od dvije poznate gradske pizzerije. Drugo mjesto koje se često preporučuje kada je riječ o ovom bezvremenskom jelu jest San Antonio, restaurant koji se nalazi stotinjak metara iznad istočnog ruba plaže Zamalin.

Restauranti u uvali Sovlje

Uvala Sovlje također skriva nekoliko zanimljivih ugostiteljskih objekata.

Najpoznatiji je svakako restaurant Plavi val, gotovo pa sinonim za Sovlje. Osim dobre hrane, gosti Plavi val vole zbog terase s prekrasnim pogledom na more. Ako od Vala krenete prema Tribunju, nakon dvije-tri minute hoda stići ćete do Ribarskih dvora, novog restauranta, koji također odiše autentičnim dalmatinskim ugođajem.

Provjerite cijene smještaja u Tribunju

Prijava
Odjava
Soba
Gosti